Бангладеш - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бангладеш
Пътешествия за Бангладеш
Бандарбан е област в югоизточен Бангладеш, която става все по-атрактивна за туристи от цял свят. Местността се намира в най-отдалеченият (на 6 часа...
Бангладеш
Какво е първото нещо, което изниква в главата ви, когато чуете Бангладеш? Ако и вашите познания за тази страна се простират до факта, че тя се намира...
Бангладеш
Информация за Бангладеш
Столица: Дака
С какви пари: Така
Часова зона: +4, няма лятно часово време
На какъв език: Официалният език е бенгалски
Най-добро време: Най-доброто време да посетите страната е от октомври до февруари, когато дните са слънчеви и ясни, времето е сухо и средната температура е 25 градуса. През лятото е непоносимо горещо и влажно и градушките не са рядкост.
Пазаруване: Магазините са отворени всеки ден от 9 до 20 часа, като в петък имат обедна почивка от 12:30 до 14 часа. Страната е популярна с коприната и ръчно тъканите си платове.
Щепсели и контакти: Пътувайте с универсален туристически накрайник
Как да останем здрави: Пийте бутилирана вода. Ако купувате храна от улицата, бъдете сигурни, че е прясно приготвена. Пазете се от комарите. Препоръчителна е ваксинация срещу тиф.
Религия: Предимно ислям, следван от хиндуизъм. Мъжете никога да не опитват да се здрависват или да докоснат местна жена.
Закони: Движението е от лявата страна на пътя
Абонирайте се за нашия бюлетин