Монголия - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Монголия
Пътешествия за Монголия
Монголия е толкова далече, че изглежда като края на света. Там всичко е различно – от релефа и климата до историята и традициите на този древен...
Монголия
Информация за Монголия
Столица: Улан Батор
С какви пари: Тугруг
Часова зона: 2 часови зони, съответно +5, +6
На какъв език: Официалният език е монголски. Лесно ще се оправите на руски. Английският не е широко разпространен, затова научете няколко основни фрази на монголски.
Най-добро време: Туристическият сезон започва през май, като пикът настъпва през юли, когато се организират много фестивали. През лятото температурите често достигат 40 градуса. Август е дъждовен месец. Студеният сезон е от ноември до февруари.
Пазаруване: Повечето магазини са отворени всеки ден от 10 до 18 часа. Страната е известна със своя кашмир и медните си изделия.
Щепсели и контакти: Пътувайте с универсален туристически накрайник
Как да останем здрави: Бездомните кучета може да са болни от бяс, затова ваксинацията е препоръчителна. Рискът от различни видове хепатит и туберколоза е висок.
Религия: Предимно будисти или нерелигиозни. Винаги използвайте дясната си ръка.
Абонирайте се за нашия бюлетин