15 от най-добрите места във Франция за вашата пролетна почивка - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 от най-добрите места във Франция за вашата пролетна почивка
Автор: Елена Исаева

Франция е прекрасна страна, която предлага различни места и изживявания за своите посетители. Освен столицата Париж има много други места, които може да изберете за своята пролетна почивка.

Ето и някои от тях, които определено ще ви очароват:

15 от най-добрите места във Франция за вашата пролетна почивка
Снимка: pixabay.com

Париж: Известен като Градът на светлините, Париж е топ дестинация по всяко време на годината. През пролетта градът цъфти с цветя и зеленина, а по-топлото време го прави идеалното време за разглеждане на многото атракции на открито.

Долината на Лоара: Долината на Лоара е дом на много зашеметяващи замъци, градини и лозя. Пролетта е идеална за разглеждане на многото паркове в долината, като Chateau de Villandry и Jardin des Plantes.

Прованс: Този регион на Франция е известен със своите лавандулови полета, старинни села и вкусна кухня. Пролетта е идеално време за посещение, когато лавандулата цъфти и времето е меко.

Анси: Разположен във френските Алпи, Анси е живописен град, известен със зашеметяващото си езеро и околните планини. През пролетта градът оживява с цветя, а езерото е идеално за водни спортове.

15 от най-добрите места във Франция за вашата пролетна почивка
Снимка: pixabay

Лион: Лион е оживен град, известен със своята историческа архитектура, вкусна кухня и много музеи. През пролетта многото градски паркове, като например Parc de la Tête d'Or, са идеални за пикник и разходка.

Нормандия: Този регион на Франция е известен със своите плажове за деня D, очарователни села и вкусни морски дарове. Пролетта е чудесно време за посещение, когато времето е меко и тълпите са по-малко.

Мон Сен Мишел: Този исторически островен манастир е една от най-емблематичните атракции на Франция. През пролетта тълпите са по-малки, а полетата наоколо са пълни с цъфнали цветя.

Бордо: Известен със своите вина от световна класа и зашеметяваща архитектура, Бордо е топ дестинация във Франция. През пролетта многото кафенета и бистра на открито в града са идеални за гледане на хора.

Страсбург: Разположен във френския регион Елзас, Страсбург е очарователен град, известен със своята историческа архитектура и коледни базари. През пролетта многото градски паркове и градини, като Parc de l'Orangerie, са идеални за разглеждане.

Марсилия: Този крайбрежен град е известен със своите цветни пазари, вкусни морски дарове и зашеметяваща брегова ивица. През пролетта многото градски плажове и атракции на открито, като Националния парк Calanques, са идеални за разглеждане.

Живерни: Този малък град е бил домът на известния художник Клод Моне, а бившият му дом и градини сега са отворени за посетители. През пролетта градините са пълни с цъфнали цветя и са идеални за спокойна разходка.

Ница: Разположена на Френската Ривиера, Ница е популярна дестинация със своите плажове, музеи и нощен живот. През пролетта градът е по-малко претъпкан и времето е идеално за разглеждане на атракциите на открито.

Руан: Този исторически град е известен със своята готическа архитектура, музеи и много ресторанти. През пролетта многото градски паркове и градини, като Jardin des Plantes de Rouen, са идеални за пикник или разходка.

Кан: Този бляскав град на Френската Ривиера е известен със своя филмов фестивал и луксозни курорти. През пролетта многобройните плажове и атракции на открито в града, като Île Sainte-Marguerite, са идеални за разглеждане.

 

Нант: Този оживен град в западна Франция е известен с многото си музеи, паркове и историческа архитектура. През пролетта многото атракции на открито в града, като Jardin des Plantes de Nantes, са идеални за спокойна разходка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин