5 от най-добрите градове за посещение през зимата - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Автор: Peika.bg
5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pexels

Зимата е сезон, който не третира еднакво всички части на света. На някои места температурите могат да паднат до под нулата за дълги периоди от време и снегът се появява редовно, докато на други има почти вечно слънце. Сега ще разберете кои са най-добрите градове за посещение през зимата.

Дори най-лекото покритие от сняг може да превърне някое обикновено място в искрящо бяла страна на чудесата. Следните градове в никакъв случай не са обикновени, а най-красивите градове през зимата, които можете да си представите. Когато искате незабравимо зимно изживяване, това са тези, които трябва да планирате да посетите.

1. РейкявикИсландия

5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pexels

Рейкявик е идеална зимна дестинация, ако обичате приключенски пътешествия и искате да се разходите с моторна шейна над ледниците или да търсите ледени пещери. Не е нужно да имате приключенски дух, за да се възползвате максимално от едно зимно посещение в Рейкявик. Има и много спокойни неща за правене не само в Рейкявик, но и в цяла Исландия.

В Рейкявик можете да се качите на наблюдателната площадка на Hallgrimskirkja, градската катедрала, която е изключителна както с височината си, така и с необичайната си архитектура, или да направите снимки на бликащи гейзери, преди да се съблечете и да се отпуснете в димящите термални води на Синята лагуна. 

Не само заснежените пейзажи правят Рейкявик най-добрият град за посещение в Исландия през зимата, но и присъствието на тази небесна аура, полярното сияние, което извежда този град на следващото ниво и това е нещо, което всеки трябва да види поне веднъж в своя живот.

2. Ню Йорк, САЩ

5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pixabay

Насладете се на разходка из покрития със сняг Central Park или Bryant Park, след което карайте кънки на една от сезонните ледени пързалки или в Central Park, или в Rockefeller Center. Ако ви е твърде хладно, винаги можете да отидете на посещение в Музея на модерното изкуство или Нюйоркската зала на науката, за да ви помогнат да се размразите.

Ню Йорк наистина е невероятен през празничния сезон. Ню Йорк не само има една от най-добрите коледни елхи в света, но също така има и една от най-добрите новогодишни фойерверки. Ако искате да видите Ню Йорк в най-зрелищния му вид, тогава опаковайте зимните си дрехи и се отправете там в края на декември.

3. Тромсьо, Норвегия

5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pixabay

Ню Йорк не е единственият град, който дава всичко от себе си, за да направи коледните тържества специални. Един от най-добрите европейски градове за посещение през зимата и този, който знае как да издигне декемврийските празници до почти сюрреалистично ниво, е Тромсьо в Норвегия.

Тромсьо е известен като коледния град на Норвегия и не само защото, когато вали сняг, изглежда като пословичната сцена, която виждате отпред на сезонните поздравителни картички. Този норвежки град полага всички усилия, за да направи Коледа невероятна и започва с поставянето на илюминациите в края на ноември, когато е тъмно почти двадесет и четири часа на ден.

Липсата на естествена светлина през деня в Tromsø през зимата означава, че ще имате възможност да видите и спектакъла на Северното сияние в най-добрия му вид. Обединете това с фантастични коледни базари, каране с шейни с кучета или елени, ски, пързалки и обилна традиционна храна и ще имате Коледа като никоя друга, която някога сте имали.

4. Токио, Япония

5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pixabay

Ако попитат кой е най-добрият град за посещение в Япония през зимата, без съмнение повечето пътници биха отговорили Токио. Има много неща за правене в Япония през зимата, но дейностите в и около Токио наистина са несравними.

Едно нещо, което трябва да направите, ако отидете в Токио през зимата, е да посетите онсен. Влизането и излизането може да ви накара да потръпнете, но да се потопите в топлите води на термален извор, заобиколен от снежен пейзаж, е невероятно изживяване. 

За тези, които искат да се възползват максимално от пистите или да опитат спорт като сноуборд за първи път, ски курортите Yuzawa, всичките дванадесет от тях, са на север от Токио и на разумно разстояние за пътуване. Там те осветяват планините с фойерверки и илюминации като част от годишния зимен фестивал и това е гледка, която си заслужава да се види, дори и да не карате ски.

5. Виена, Австрия

5 от най-добрите градове за посещение през зимата
Снимка: pixabay

Виена е един от най-добрите градове за посещение в Австрия през зимата, защото не всичко е свързано със зимни спортове, въпреки че някои от тях се извършват в доста голям мащаб, във Виена можете да се отдадете и на култура.

Виенската държавна опера е една от най-добрите в света и там отиват много от най-добрите световни оперни звезди. Освен изпълнения на известни опери, композирани от Щраус и Пучини, през зимния сезон има балет и рецитали от градската филхармония.

Въпреки че престоят в операта може да е уютен, няма начин да сте във Виена през зимата и да не си обуете кънките. Виенската ледена мечта е необикновен леден свят, разположен в Rathauspark на града, който обхваща над девет хиляди квадратни метра. Има няколко големи пързалки плюс криволичещи, покрити с лед пътеки за пързаляне. Невероятно е през деня, но още по-специално през нощта, когато светлините го превръщат в зимна страна на чудесата. Ако не карате кънки, можете да наблюдавате действието от платформата за наблюдение Sky Rink. Това също е доста магическо изживяване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин