5 причини да посетиш Италия (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетиш Италия (част 2)
Автор: Peika.bg
5 причини да посетиш Италия (част 2)

Италия е една от най-атрактивните туристически дестинации в цяла Европа. 

Ако все още не сте я посетили, вижте в следващите редове някои от причините това да е следващата страна, която да посетите.  

1. Пазаруването

Италия е известен домакин на широка гама от дизайнерски имена. А един от модните центрове пък е Милано. Тези, които не могат да си позволят скъпи тоалети, могат да обиколят и тамошните молове. 

2. Историята 

Италия определено е страна с богата история. Местните жители обичат и пазят своето историческо наследство. Почти във всеки град има исторически музей, художествени галерии и други културни забележителности. Може би най-вдъхновяващ за милиони туристи годишно е древният град Помпей, който към днешнадата е един от най-добре запазените античен град в света.   

3. Семейните ценности 

Тийнейджърите в Италия са за пример на връстниците си в другите европейски държави. Младите хора се събират в кафенета и барове, за да се насладят на безалкохолни напитки и игра на карти или домино. Интересен факт е, че Италия е известна като страната с най-малко разводи и приоритетни семейни ценности.  

4. Религията 

Почти 90% от населението в Италия се самоопределя като християнско. Не случайно Ватикана и папата са на особена почит в Италия и са изключително популярни сред чуждестранните туристи.  

5. Чинкуе Тере 

Чинкуе Тере е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и се състои от от пет села с изглед към морето. Колите не могат да достигнат до тези села, така че ще трябва да вземете влак или кораб. Усилието обаче си заслужава, тъй като там ви очакват автентични и спиращи дъха гледки, уникална красота и природа, безкрайни пътеки и пищни лозя.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин