Бернина Експрес – приключение с алпийски влак - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бернина Експрес – приключение с алпийски влак

Всеки сантиметър от тази алпийска жп линия в Швейцария е истинско изкушение, независимо дали сте се качили на Ледниковия Експрес или на Бернина Експрес, влакът е най-впечатляващият начин да прекосите Алпите.

Бернина Експрес минава по един от най-живописните жп маршрути в света. Гледката на яркочервения влак, който се извива по усуканата линия и се слива в перфектна хармония със заобикалящата природа, не се забравя лесно.

Експресът потегля от ледниците в Алпите и се спуска до ниските земи на Италия, където се полюшват палми. По пътя ще минете през 55 тунела и 196 моста. Най-високата точка на железопътното приключение е на 2253 м надморска височина, а инженерното майсторство на създателите на жп линията е толкова високо, че частта между Тусис и Тирано е включена в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

Линията, която е на повече от 100 години, започва от град Кур (или Хур). Оттам е достатъчно човек да се облегне на седалката си и да наблюдава през прозореца.

Влакът преминава през един от районите в Европа с най-голям брой замъци на квадратен километър. Пътешествието продължава през дълбоки пропасти, 90-метрови виадукти, лениво подминава световноизвестния курорт Сен Мориц и пристига в слънчева Италия.  

По част от линията преминава и друг влак – Ледниковия експрес. Неговият маршрут е специално създаден, за да могат пътниците да се насладят възможно най-много на алпийските ледници. Но за него ще ви разкажем друг път.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин