Да събуваме ли обувките си по време на полет? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да събуваме ли обувките си по време на полет?
Автор: Peika.bg
Да събуваме ли обувките си по време на полет?

Сигурни сме, че ще открием привърженици и на двете мнения - да се събуваме и да не се събуваме, докато пътуваме! Има и два аспекта, за които трябва да помислим - нашия комфорт и нашето благополучие. 

Разбира се, че е дота удобно краката ви да си почиват свободно по време на пътуването, без да ги стягате в обувките. Някои авиокомпании дори имат специална малка мрежа, където можете да ги съхранявате, докато се наложи да ги обуете отново.

Но имайте предвид, че на повече хора няма да им е приятно да виждат (или да помирисват) вашите боси крака, затова си носете резервен чифт чисти чорапи. Също така може да използвате прах за ароматизиране на обувки или дори леко да ги поръсите със сода за хляб. Така ще сте спокойни, че щом се събуете, няма да се разнесе неприятен аромат. 

Да събуваме ли обувките си по време на полет?

По време на дълъг полет краката могат да се надуят, така че когато се събуете, трябва да сте сигурни, че после ще можете да обуете отново обувките си без проблеми. За целта не забравяйте основното правило - пътувайте с удобни обувки, които лесно можете да регулирате, събувате и обувате. 

Дамите нека да избягват високите токчета, както и прекалено големите ботуши - просто не са удобни за пътуване в самолет. Джапанките са за басейна и морето, не ги качвате на самолета. Най-добре е обувките ви да не са водопропускливи, защото няма да е приятно, ако някой ви залее с питието си, да стоите мокри по време на целия полет.  

Да събуваме ли обувките си по време на полет?

Все пак най-важното е да ви е удобно и да не пречите на хората около вас! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин