Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 4 част - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 4 част
Автор: Елена Исаева

Красотата на България трудно може да бъде описана с думи. Тя трябва да се види, да се изживее и да се почувства. Всяко място има своя чар, история, легенди дори малко мистика. Всяко пътуване, без значение от мястото и разстоянието ни прави по-богати, по-щастливи и зарежда душата и сърцето ни с прекрасни положителни емоции и спомени, които остават с нас дълго време.

Ако сте запалени пътешественици, обичате екскурзиите и постоянно сте на път, сигурно вече сте посетили почти всички по-известни места в България. В поредица от няколко статии ще ви предложа малко по-малко известни места, които може да посетите. Това, че не са така популярни, като например Райското пръскало или Царевец, не означава, че не са красиви. Местата са уникални, интересни и заслужават вашето внимание. С всяко следващо от изброените места се удивлявам на това, колко е богата нашата страна на природни забележителности, която от коя по – красиви, интересни и причудливи. Един живот не стига да обиколим всички места, но нека това не ни отчайва все пак да опитаме.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 4 част
Снимка: pixabay.com

Граванов камък – това интересно скално светилище се намира съвсем близо до Старосел и може да го съчетаете с една чудесна почивка там. Мегалитът прилича на кула и се намира на един естествено форомен хълм, от който се разкрива чудесна панорамна гледка към района. В района на Старосел има много останали паметници и мегалити от тракийско време, които заслужават внимание.

Водопад Скакла вода – по българското Черноморие има много малко водопади, като повечето са на територията на Странджа планина. Скакла вода обаче е единственият водопад, който се намира в района на Созопол. До него може да стигнете от село Вършило, като следвате табелите. Той не е много висок, само 4 – 5 метра, но пък е много красив и е чудесна полудневна разходка, ако сте на почивка в Созопол.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 4 част
Снимка: wikipedia.org

Светилище Ехото – намира се близо до Приморско в района на Узунджа баир. Мястото е много красиво и малко посещавано, тъй като много хора не го знаят. Начална точка за разходката до него трябва да ви бъде паркингът, който се намира точно преди отбивката за Бегликташ. Мястото е наистина много интересни, мистично и диво.

Плаж Параскева – това е може би един от последните незастроени плажове по нашето Черноморие. Намира се в границите на резерват Ропотамо и е наистина много диво място, на което няма да видите хотели, заведения и каквито и да е постройки. До него няма път за автомобили и може да стигнете единствено пеша по два начина – или покрай паркинга за Бегликташ, или през съседния залив Зигра. Този плаж е истинска наслада за душата, защото показва красотата и спокойствието на морето.

Заливът Зигра – докато сте в този район посетете и този красив залив. Той се намира между Аркутино и Приморско и това е едно от малкото останали девствени места по българското Черноморие. Една от причините е, че не е лесно достъпно и съответно не ходят много хора там. И по – добре, все пак трябва да останат и такива, малко по-диви места.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин