Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 6 част - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 6 част
Автор: Елена Исаева

Красотата на България трудно може да бъде описана с думи. Тя трябва да се види, да се изживее и да се почувства. Всяко място има своя чар, история, легенди дори малко мистика. Всяко пътуване, без значение от мястото и разстоянието ни прави по – богати, по – щастливи и зарежда душата и сърцето ни с прекрасни положителни емоции и спомени, които остават с нас дълго време.

Ако сте запалени пътешественици, обичате екскурзиите и постоянно сте на път, сигурно вече сте посетили почти всички по-известни места в България. В поредица от няколко статии ще ви предложа малко по-малко известни места, които може да посетите. Това, че не са така популярни, като например Райското пръскало или Царевец, не означава, че не са красиви. Местата са уникални, интересни и заслужават вашето внимание. С всяко следващо от изброените места се удивлявам на това, колко е богата нашата страна на природни забележителности, която от коя по-красиви, интересни и причудливи. Един живот не стига да обиколим всички места, но нека това не ни отчайва все пак да опитаме.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 6 част
Снимка: wikipedia.org

Екопътека „Бръмбар скок“ – тук може да видите един малък, но много красив водопад. Намира се в едноименната местност близо до град Троян. Преходът до водопада е много лек, приятен и подходящ за деца. Маршрутът тръгва от градския парк „Капинчо“. Мястото е чудесно за разходка и пикник сред природата. Водопадът е обявен за природна забележителност през 1965 г.

Пещера Очилата, село Ъглен – още едно невероятно място в България, което е творение на майката природа. Изглежда като извънземен пейзаж, защото има доста странна форма, на очила. Това е една пещера близо до село Ъглен. За да стигнете до нея от центъра на селото трябва да поемете в посока Плевен. След това следвайте табелите. Пещерата е доста интересна със своите галерии и лабиринти.

Проходна пещера „Капанът на времето“ – това е една много интересна пещера в карстовия район на Карлуково, където е пълно с подобни. Най-голямата и най-известната там е Проходна или още Божиите очи. В района може да посетите и пещерния музей. „Капанът на времето“ е много интересна пещера с цели пет входа и три „очи“ на тавана. Тя прилича на голям лабиринт със своите странни галерии. Мястото определено си заслужава да се посети.

Природен феномен „Джуглата“ – намира се в Искърското дефиле на Гара Бов и има доста интересна форма, на някакво голям застинало животно. Феноменът обект на интерес на геолози и палеонтозоли, които още като студенти го посещават и за тях не е неизвестно. Наистина е интересно място, на което освен да видите феномена, може да си направите кратка разходка в гората до съседното село Желен, както и пикник сред природата.

Идеи за нестандартни места, които може да посетите в България – 6 част
Снимка: wikipedia.org

Ритлити – още един природен феномент, който се намира пак в Искърското дефиле близо до село Люти Брод. Ритлите е името на няколко стръмни, отсечени скали, които стърчат като стражи и пазят планината. От тук има екопътека, която води до връх Околчица. По нея са минали Христо Ботев и неговите смели четници. Мястото е много красиво и живописно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин