Идея за разходка в Париж: Националният музей по естествена история - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идея за разходка в Париж: Националният музей по естествена история
Автор: Елена Исаева

Париж е столицата и най-големият град на Франция, разположен в северната централна част на страната. Това е една от най-популярните туристически дестинации в света, известна с красивата си архитектура, богато културно наследство, музеи на изкуството, вкусна кухня и романтична атмосфера.

Париж е известен още като „Градът на светлината“ (La Ville Lumière), прякор, който си спечели поради ранното приемане на уличното осветление през 19 век. Някои от най-известните забележителности и атракции в Париж включват Айфеловата кула, музеят Лувър, катедралата Нотр Дам, Триумфалната арка, Шанз-Елизе и двореца Версай.

Идея за разходка в Париж: Националният музей по естествена история
Снимка: pixabay.com

В допълнение към многото си туристически атракции, Париж е и важен център за изкуство, мода и култура. Той е дом на редица световноизвестни музеи, включително Musée d'Orsay, Центъра Помпиду и Musée Rodin. Градът е известен и със своята модна индустрия висша мода, с много от най-добрите световни модни дизайнери със седалище в Париж.

Париж е известен и със своята храна и вино, с множество ресторанти, кафенета и бистра, предлагащи вкусна френска кухня. Някои от най-известните парижки ястия включват escargots (охлюви), steak frites (пържола и пържени картофи) и кроасани. Градът е известен и със своето вино, особено с червените вина от Бордо и региона Шампан.

В него има и други интересни музеи, които определено си заслужава да се посетят.

Националният природонаучен музей (Muséum national d'histoire naturelle) в Париж, Франция е един от най-важните природонаучни музеи в света. Музеят включва няколко галерии, посветени на геологията и минералогията, показващи обширна колекция от минерали, скали и вкаменелости.

Галерията по минералогия и геология включва над 6000 екземпляра от минерали, скали и метеорити, както и няколко интерактивни дисплея и мултимедийни експонати. Колекцията включва редки и ценни образци от цял свят, включително диаманти, изумруди, рубини и други скъпоценни камъни.

Палеонтологичната галерия показва широка гама от вкаменелости, включително динозаври, морски влечуги, бозайници и безгръбначни. Колекцията включва някои от най-пълните и добре запазени скелети на динозаври в света, както и много редки и необичайни вкаменелости от всички периоди от историята на Земята.

Музеят има и специална изложба за геологията на Париж, която показва уникалната геоложка история на града и околния регион. Изложбата включва експонати за формирането на известните катакомби в града, както и кариерите за варовик, които някога са били използвани за изграждането на много от най-известните сгради в града.

Като цяло геоложките и минералогичните колекции в Националния природонаучен музей в Париж са важен ресурс за изследователи, студенти и всеки, който се интересува от изучаването на естествената история на Земята. Интерактивните експонати и мултимедийните дисплеи на музея го правят чудесна дестинация за посетители от всички възрасти.

Определено смятам, че това преживяване си струва, както за малки, така и за големи. В този музей ще научите наистина много интересни неща, ще видите уникални експонати и определено много ще се забавлявате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин