Интересни събития, които да посетим на 1 април - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития, които да посетим на 1 април
Автор: Peika.bg
Интересни събития, които да посетим на 1 април

1 април – денят, в който можем да лъжем безнаказано, колкото си искаме, стига да е в рамките на шегата и доброто настроение. Все пак трябва да внимаваме първоаприлските шеги да не са прекалено солени, за да не засегнем някого.

За да направим деня наистина забавен нека видим какви интересни събития можем да посетим. Подбрахме за вас някои предложения, от които можете да изберете и да прекарате един наистина хубав 1 април.

51 години Музей на хумора и сатирата

ДАТА: 01 АПРИЛ 2023

ЧАС: 10:00

МЯСТО: МУЗЕЙ НА ХУМОРА И САТИРАТА, ГАБРОВО

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Отново е 1 април и не на шега Музеят на хумора и сатирата отбелязва своята 51-ва годишнина.

На Международния ден на хумора и шегата отваряме широко врати, за да отпразнуваме заедно рождения ден на "сърцето" на българската столица на хумора.

Както всяка година, екипът на Музея показва истинска габровска щедрост и през целия ден е подготвил събития за всички възрасти, а входът е свободен. Очакваме ви!

Голямата новина за всички приятели и почитатели на Музея е, че след като през 2020 година създадохме нов, просторен магазин с голямо разнообразие от оригинални и осъвременени сувенири, сега сме на прага на нова стъпка със стартирането на нашия онлайн магазин! Там вече се намират част от емблематичните ни габровски сувенири. А, на 1 април ще споделим линк към него, за да разгледате какво още ще може да намерите там! Повече информация вижте тук.

Базар на изкуствата за Цветница и Великден vol.1

OТ 30 МАРТ 2023 ДО 09 АПРИЛ 2023

ЧАС: 10:30 

МЯСТО: ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Базар на изкуствата по повод наближаващите празници - Цветница и Великден! 

Ще срещнете автори, производители и представители. Повече информация вижте тук.

BG Playback театрален фестивал 2023

ДАТА: OТ 31 МАРТ 2023 ДО 02 АПРИЛ 2023 

ЧАС: 16:00 

МЯСТО: НБУ, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Сдружение "Творци", Playback театър "Тук и сега" и Нов български университет ви канят на BG Playback театрален фестива 2023 година Да бъдем заедно! (Stand Together) от 17:30 часа на 31 март до 21:00ч. на 2 април 2023 година в Нов български университет. Темата на фестивала е "Социални измерения в playback театъра" (Social Dimensions in Playback Theatre).

След като успешно проведените вдъхновяващи "BG Playback театрален фестивал 2022" и European Playback Theatre Gathering 2022, където се срещнахме с невероятни хора от цял свят, продължаваме напред към BG Playback театрален фестивал 2023! Повече информация вижте тук.

Пролетен базар за бижута и аксесоари "На горния рафт"

ДАТА: OТ 01 ДО 02 АПРИЛ 2023

МЯСТО: ЦЕНТРАЛЕН ДОМ НА АРХИТЕКТА, СОФИЯ

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Имаме удоволствието да ви поканим на пролетното издание на единствения в България специализиран базар за бижута и аксесоари „На горния рафт”. Със своята 7 годишна история той изгради име и се утвърди като място за изява на най добрите творци на ръчно изработени бижута.

Специалната ни селекция ще помогне на посетителите да се докоснат до красотата, настроението и емоцията, която носи ръчната работа, да опознаят авторите, да погледнат на света през техните очи и да се потопят в атмосфера на творчество и оптимизъм. Подборът ни включва бижута от сребро, порцелан, метал, текстил, кожа, бродерия с мъниста, полимерна глина, смола, естествени камъни.

Представяйки майсторите на авторски бижута, бихме искали да ги подкрепим и да им дадем възможност да открият новите си почитатели, а творбите им да донесат радост на новите си собственици. Желанието ни е, да превърнем събитието в цветен празник, където можем да поговорим, да разменим слънчеви усмивки и да изберем накит от десетки нови колекции! Повече информация вижте тук.

"Царевград Търнов - звук и светлина" 

ДАТА: 01 април

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Можете да наблюдавате спектакълa „Царевград Търнов – звук и светлина” на специални промоционални цени от залата за наблюдение с панорамна тераса, намираща се зад Катедрален храм "Рождество Богородично”, както и безплатно от площад "Цар Асен I". Повече информация вижте тук.

 

Танцов фестивал "Пловдив Древен и Вечен"

ДАТА 01 АПРИЛ

Интересни събития, които да посетим на 1 април

11ти Международен танцов фестивал "Пловдив Древен и Вечен", Колодрум Пловдив.

Имаме удоволствието да ви поканим на 11ти Международен танцов фестивал "Пловдив Древен и Вечен"!
Запазете датите и станете част от най-мащабната танцова фиеста на 1-2 април 2023г. на сцената на Колодрум Пловдив. Повече информация вижте тук.

Фолклорен фестивал "Който се смее, дълго живее", с. Байлово

ДАТА: 01 АПРИЛ 2023

МЯСТО: С. БАЙЛОВО, СОФИЙСКА ОБЛАСТ

 

Интересни събития, които да посетим на 1 април

За пореден път в Байлово ще се проведе Фолклорния фестивал „Който се смее, дълго живее“. Посветеният на шегата и хумора фестивал ежегодно радва жители и гости на родното село на писателя Елин Пелин. Организатори са НЧ „Елин Пелин – 1922“, с. Байлово, Община Горна Малина, Кметство – с. Байлово и Сдружение „Читалищата в Община Горна Малина -2015“. Както и през изминалите години, събитието продължава да цели съхранение на шопския и българския народен хумор. Повече информация виже тук.

Гурме и спринг фестивал

ДАТА: 01 АПРИЛ 2023

ЧАС: 13:00 - 18:30

МЯСТО: SOFIA BALKAN PALACE HOTEL, СОФИЯ

 

Интересни събития, които да посетим на 1 април
Mediterranean Gourmet Catalog организира третото издание на Фестивал Гурме и спринг 2023, който ще се проведе на 1 април тази година. Посетителите ще може да се докоснат до фюжън от пролетни цветове, вкусове и аромати в специално подбрана празнична селекция гурме храни, първокласни вина и спиращо дъха изкуство от България и Средиземноморието.
Фестивалът дава възможност за среща на изкуството и гурме културата. Програмата на фестивала включва дегустация на продукти и специална Арт & лонж зала, в която ще можете да се насладите на изкуството на талантливи творци. Ексклузивно ще бъдат представени компаниите, участници в новия годишен брой на Mediterranean Gourmet Catalogue 2023. Повече информация вижте тук
 
Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“

ДАТА: 01 ДО 30 АПРИЛ 2023

МЯСТО: ОБЩИНА ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ - ЗАЛА "ТЪРЖЕСТВЕНА"

Интересни събития, които да посетим на 1 април

Форумът насърчава интереса у младото поколение към културно – историческото наследство на Велики Преслав. Той е за изява на ученици в областта на историята, литературата и изкуството. Провежда се под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Конкурсът е индивидуален и могат да участват ученици от 6 – 19 г. разпределени в три възрастови групи и специален регламент. Събирането на произведенията на децата стартира през месец април, а церемонията по награждаване е през месец юни. Повече информация вижте тук.

Ден на шегата, гр. Кула

ДАТА: 01 АПРИЛ 2023

МЯСТО: ЧИТАЛИЩЕ "ПРОСВЕТА", ГР. КУЛА

Интересни събития, които да посетим на 1 април
 

На първи април в читалище "Просвета"- град Кула се провежда Традиционен Първоаприлски концерт. Въпреки че, Първи април не е официален празник, кулчани го харесват и почитат години наред. В големия салон на Читалището се събират млади и стари, за да се посмеят и погледат изпълненията на самодейните колективи. Всичко, което се вижда и чува на сцената е истина, пресъздадена и представена с много музика, песни, танци и чувство за хумор от изпълнителите. В програмата участват много отдадени самодейци към читалището. Повече информация вижте тук.

Международен ден на птиците, София

ДАТА: 01 АПРИЛ 2023

МЯСТО: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

Интересни събития, които да посетим на 1 април
На 1 април (събота) отбелязваме Международния ден на птиците!
 
Всеки посетител на Зоологическа градина – Софияще има възможността да научи повече за птиците и тяхното опазване. Какво е нужно на един орнитолог, за да изследва птиците, как изглеждат трансмитерите, с които експертите ги следят, и повече за работата на една от най-старите организации в България, която се занимава с опазването на пернатите обитатели в дивия свят – Българско дружество за защита на птиците.
 
Повече информация вижте тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин