Интересни събития този уикенд (11-13 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (11-13 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (11-13 септември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате - нищо, че съботата е работна (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Фестивал на киселото мляко

10-13 септември, с. Момчиловци, Родопите

Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат тема на фестивала на киселото мляко – един уникален български продукт, който и според съвременната наука, и според отколешните традиции е извор на здраве и дълголетие. Магията на планината ще оживее във Фестивала на киселото мляко в родопското село Момчиловци. Ще има дегустации, срещи с билкари, гъбари, музика и детска програма. Повече за фестивала на киселото мляко в село Момчиловци.

*

Приятели за Мирелла - благотворителен концерт

11 септември, София

Приятели, музиканти и актьори се събират в зала 11 на НДК, за да докажат, че изкуството притежава най-голямата положителна сила – тази на обичта, съпричастността и способността да променяш съдби и очаквания. „Приятели за Мирелла“ е благотворителен концерт, който има за цел да помогне на едно момиче, което няма семейство, няма роднини, но има истински приятели, които се грижат за нея от години и поддържат искрата на живота й. Филип Аврамов, Йоана Буковска, Дичо, Лео, Ники Станоев, Елица Котева от „На кафе“, Ника Любецкая, Ралица Ковачев-Бежан, Мариана Йотова, Владо Димов, Надя и Алекс (екс Deep Zone Project), Весела Морова, Светльо и Цветелина от Expose, ансамбъл „Чинари“ са част от благотворителния концерт, който ще помогне за събиране на средства за Мирелла. Включете се и вие! Повече за концерта Приятели за Мирелла.

*

5 години Тъпани и гайди - концерт

11 септември, София

Тъпани и Гайди ще отпразнуват 5 години на сцената с концерт в Маймунарника в София. Събитието ще се проведе на 11 септември. Ще има много гост музиканти, известни родопски музиканти от Смолян. И други приятели, артисти с които групата е работила. Повече за концерта на Тъпани и гайди.

*

Плюс Фестивал

11-13 септември, Пазарджик

Музика на сцената в парк-остров Свобода в Пазарджик. Фестивалът подарява и звезден списък с участници на пазарджиклии, в който намират място имената на Криско, Павел, Венци Венц, Моисей, Б.Т.Р., Революция Z, Мария Илиева и Любо Киров, участници от 6 европейски държави и още много млади и изгряващи звезди от цялата страна. Повече за Плюс Фестивал.

*

Куртово Конаре Фест

11-13 септември, село Куртово Конаре

Три дни фестивална атмосфера с чушки, домати, джаз-блус-рок концерти, кулинарни ателиета и какво ли още не. В пловдивското село Куртово Конаре. Още за Куртово Конаре Фест.

*

Нощ на музеите в Пловдив

11-12 септември, Пловдив

В две поредни нощи в Пловдив ще се проведе Нощ на музеите с куп интересни събития.

*

Ladies Hip-Hop Night в Пловдив

12 септември, Пловдив

Affirmative Action открива есенния клубен сезон с едно различно събитие, фокусирано върху приноса към хип-хоп културата на дамите от родната сцена – Ladies Hip-Hop Night. Качественият хип-хоп отново ще завладее града на тепетата на 12-ти септември, събота, от 22:00 ч. в клуб Move. На микрофоните забиват M.A.D.s. и El Huron, а на грамофоните плътно зад тях застъпва DJ Akasha. Повече за Ladies Hip-Hop Night. 

*

Green Rock Fest Ruse с концерт на Nazareth - вход свободен

13 септември, Русе

Всяка година Русе изпраща лятото с рокфест. Превърналият се вече в традиция фестивал е известен сред българската публика, започва да се разчува и в съседните страни. Седмото издание на фестивала ще се проведе на 13 септември 2015 г. от 17 часа в зала Булстрад Арена – Русе. Специален гост на фестивала ще легендарната рок група Nazareth, ще чуете и 5 млади рок групи от България и Румъния. Повече за Green Rock Fest Ruse.

*

Празник на Кръстова гора

Кръстова гора, 13-14 септември

На празника на Кръстова гора – Кръстовден, службата е под звездите на родопското небе и започва в полунощ. Допълнителна информация тук.

*

Фотоизложба "Запази духа на Русе"

3-15 септември, Русе

На 3 септември от 18.30 ч. в културен център BH се открива изложба на победителите от миналогодишното издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. Специален гост на откриването на изложбата ще бъде Габриела Стефанова- председател на дружество на журналистите - Русе към Съюз на българските журналисти. Подробности за изложбата и новия конкурс тук.

*

Национални есенни изложби - Ан пасан

1-30 септември, Пловдив

С Национални есенни изложби се поставя началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Тази година темата е "Ан пасан", а откриването е в Балабановата къща в Стария Пловдив. Научете повече за Национални есенни изложби - Ан пасан.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин