Интересните събития този уикенд (18-20 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересните събития този уикенд (18-20 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересните събития този уикенд (18-20 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

С пясък между пръстите или под сенките на вековните гори - уикенд на открито тази седмица може да означава не само смяна на асфалта с по-природни настилки, но и кино под звездите, екзотични фестивали, пясъчни скулптури или спомен за Ком-Емине. Вижте кои са любимите ни събития тази събота и неделя.

 

Узана поляна фест

18-20 юли, Узана

В местността Узана край Габрово Узана поляна фест отново ще събере съмишленици на зелените идеи, биопроизводители и творци. Фестивалът ще предизвика промяната като забърка посетителите си в новата си концепция, която свързва личното развитие с нуждата от социална промяна. Подробности и програма за Узана поляна фест.

*

Ком - Емине - документален филм

18 и 19 юли, София

Станете част от приключението Ком - Емине с документалния филм, запечатал вълнуващи моменти от прехода през 2013 г. Прожекции на филма "Ком - Емине" ще има на 18 юли и 19 юли в Евро Синема и Дома на киното в София. Трейлър и точните часове на прожекциите вижте тук.

*

Международен фолклорен фестивал Велико Търново

19-26 юли, Велико Търново

За 17-а поредна година в средата на лятото Велико Търново ще се превърне в столица на световния фолклор. На Международния фолклорен фестивал 2014 ще има истински празник с танцьори и музиканти от Индия, Румъния, Египет, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Колумбия и България. Подробности за Международен фолклорен фестивал Велико Търново.

*

Преход с водач във Врачански Балкан

19 юли, край Враца

На 19 юли с водач от Природен парк Врачански Балкан можете да посетите новата екопътека за пещерата Леденика. Вижте подробности за маршрута и график на всички разходки, организирани от парка за лято 2014. Таксата е 2 лв. за възрастен, 1 лв. за дете.

*

Лятна киномания под звездите

16-19 юли, Банско

Лятно кино под чистото звездно небе на Банско и Пирин планина ще ви срещне с най-добрите филми от програмата на международния Банскофилмфест и ще ви докосне до най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните райони на Земята – от остров Огнена Земя до Арктика и от Папуа-Нова Гвинея до Патагония. Подробности за Лятна киномания под звездите.

*

Рафтинг рок фест

18-19 юли, Симитли

Рафтинг и рок в рафтинг център Симитли. Васко Кръпката и Светльо Витков. Вход свободен! Подробности за Рафтинг рок фест.

*

Фестивал на пясъчните скулптури

юли-септември, Бургас

Традиционно Фестивалът на пясъчните фигури ще бъде открит през първата седмица на юли. През 2014 г. ще се проведе най-мащабното издание на фестивала, като Бургас ще се превърне в страна на приказките. Научете още какво можете да видите на Фестивал на пясъчните скулптури 2014.

*

Фестивал на плажното четене

цяло лято, Албена

С книга и вино на плажа се очертава лежерно лято в бистро Дионисиус (плаж Моби Дик). Кулминацията ще е през юли и август, когато някои от любимите български автори ще разкажат за страстта си към писането... по бански. Научете повече за Фестивала на плажното четене.

*

Вижте всички събития в България и по света. Вижте и идеи за уикенд маршрути и дестинации.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин