Какво задължително да видите в Лондон, ако имате само два дни - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво задължително да видите в Лондон, ако имате само два дни
Автор: Елена Исаева

Лондон има богата и завладяваща история, която датира от над 2000 години. Градът е основан от римляните през 43 г. сл. Хр., които го нарекли Лондиниум и го превърнали във важен център на търговията и търговията. През вековете Лондон е преминал през много възходи и падения, включително епидемии, пожари, войни и политически катаклизми.

През Средновековието Лондон нараства по размер и значение като център на търговията и до 16 век се превръща в най-големия град в Англия. По това време са построени много от най-емблематичните сгради в Лондон, включително катедралата Св. Пол, Лондонската кула и сградата на парламента.

Какво задължително да видите в Лондон, ако имате само два дни
Снимка: pixabay.com

През 17 век Лондон страда от опустошителния голям пожар от 1666 г., който унищожава голяма част от града. Въпреки това, той бързо е възстановен и до 18 век се превръща в един от най-богатите и влиятелни градове в света.

По време на Индустриалната революция Лондон преживя огромен растеж и урбанизация, тъй като фабрики и мелници изникнаха около града, привличайки работници от цялата страна. Населението на Лондон експлодира и до 19 век той се превръща в най-големия град в света.

През 20-ти век Лондон изигра решаваща роля както в Първата, така и във Втората световна война и се превърна в основен глобален икономически и културен център в следвоенната ера. Днес Лондон е един от най-оживените и разнообразни градове в света, с богата история и светло бъдеще.

Лондон е прекрасен град, в който има толкова много места за разглеждане, че едва ли цяла седмица ще ви стигне. И все пак, понякога се оказва, че времето ни е съвсем ограничено в даден град и се чудим кое по-напред да видим.

Ако имате само два дни за прекарване в Лондон, ето някои задължителни атракции, които трябва да обмислите да посетите:

 

Ден 1:

Лондонската кула: Историческа крепост, която е служила като дворец, затвор и оръжейна. Направете обиколка, за да видите бижутата от короната и да научите повече за историята на кулата.

Бъкингамският дворец: официалната резиденция на британския монарх. От 11:00 часа можете да наблюдавате церемонията по смяната на караула, която е популярна туристическа атракция.

Британският музей: Един от най-големите и всеобхватни музеи в света, включващ експонати за човешката история, култура и изкуство от цял свят.

Covent Garden: оживен район за пазаруване и развлечения с улични артисти, магазини и ресторанти.

Ден 2:

London Eye: Гигантско виенско колело, което предлага панорамна гледка към града. Това е чудесен начин да видите Лондон отгоре.

Уестминстърското абатство: Историческа църква, която е била място за коронации, кралски сватби и погребения на забележителни фигури в британската история.

Палатата на парламента и Биг Бен: домът на правителството на Обединеното кралство и емблематичната часовникова кула, известна като Биг Бен.

Площад Трафалгар: обществен площад в сърцето на Лондон, известен със своите фонтани, статуи и събития.

Имайте предвид, че Лондон има много други страхотни атракции и този списък е само отправна точка. В зависимост от вашите интереси може да искате да добавите други забележителности към маршрута си, като музея на изкуството Tate Modern, катедралата Св. Пол или Лондонската зоологическа градина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин