Кастелдефелдс – малко испанско бижу, близо до Барселона - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кастелдефелдс – малко испанско бижу, близо до Барселона
Автор: Елена Исаева

Кастелдефелс е красив крайбрежен град, който е разположен в провинция Барселона, Каталуния, Испания. Намира се на около 20 километра (12 мили) югозападно от град Барселона.

Кастелдефелс се простира на 5 километра (3 мили) пясъчни плажове, което го прави популярна туристическа дестинация. Градът е известен с мекия си средиземноморски климат, с горещо лято и мека зима.

Кастелдефелдс – малко испанско бижу, близо до Барселона
Снимка: wikipedia

Кастелдефелс е домът на впечатляващия замък Кастелдефелс, историческа крепост, която датира от 10 век. Замъкът е построен, за да защитава региона срещу атаки от пирати и други нашественици.

Името на града "Castelldefels" означава "Замъкът на Фелс" на каталонски, отнасяйки се до замъка и скалистите хълмове в района.

Кастелдефелс е добре известен със своите красиви пясъчни плажове, включително Playa de Castelldefels и Playa de Gava. Плажовете на Кастелдефелс предлагат широка гама от водни спортове, като уиндсърфинг, кайтсърфинг и ветроходство.

Градът е заобиколен от природния парк Garraf, защитена зона, известна със своите груби пейзажи и туристически пътеки. Кастелдефелс има богато историческо наследство с археологически останки, датиращи от римско и иберийско време.

Олимпийският канал, разположен в Кастелдефелс, е построен за Летните олимпийски игри през 1992 г. в Барселона. Сега се използва за различни водни спортове и състезания по гребане.

Градът е дом на British School of Barcelona, международно училище, предлагащо обучение на английски език. Кастелдефелс има оживен нощен живот с множество барове, клубове и ресторанти, обслужващи местните жители и туристите.

Градът е домакин на няколко културни и традиционни фестивала през цялата година, включително Festa Major de Castelldefels, който празнува светеца покровител на града.

Близостта на Castelldefels до Барселона позволява лесен достъп до културните забележителности и удобства на града. Castelldefels е популярна дестинация за любителите на колоезденето, с живописни маршрути и предизвикателен терен в околността.

Градът разполага с яхтено пристанище, наречено Port Ginesta, което побира различни лодки за развлечение и предлага услуги за ветроходство и разходка с лодка.

Кастелдефелс е добре свързан с обществен транспорт, с редовни влакови и автобусни линии до Барселона и други близки градове.

Астрономическата обсерватория Garraf, разположена в Кастелдефелс, предлага преживявания за наблюдение на звезди и образователни програми.

Градът има разнообразна кулинарна сцена с широка гама от ресторанти, предлагащи както традиционни каталонски ястия, така и международна кухня.

Castelldefels е подходяща за семейства дестинация с няколко парка, детски площадки и зони за отдих за деца.

Историческият център на града, с неговите тесни улички и стари сгради, пази традиционния си чар.

Кастелдефелс е дом на Института за аерокосмически науки на Каталуния (IEEC), който провежда изследвания и насърчава космическата наука и технологии. Средиземноморската железопътна линия, свързваща Барселона с Валенсия, минава през Кастелдефелс.

Градът има силна спортна култура, с различни спортни клубове и съоръжения за футбол, баскетбол, тенис и др.

Кастелдефелс има разнообразна общност, която привлича както местни жители, така и международни посетители.

Каталунският художник Хоан Миро е имал лятна къща в Кастелдефелс, която е вдъхновила някои от произведенията му.

Castelldefels е врата към красивия винен регион Penedès, известен с производството на кава и изискани вина.

 

Спокойната атмосфера, живописните пейзажи и красивите плажове правят Кастелдефелс популярна дестинация за почивка и дейности на открито.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин