Кои са 10-те най-добри европейски дестинации за пролетта? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са 10-те най-добри европейски дестинации за пролетта?
Автор: Елена Исаева

Пролетта е един от най-красивите сезони. А и защо да не помечтаем за нея в тези горешини?! С цъфналите дръвчета и техният приказен аромат, всяко място изглежда още по-приятно и романтично. Определено си заслужава да се посетят множество европейски дестинации през пролетта.

Ето и нашите 10 предложения в Европа, които да не пропускате тази пролет:

Кои са 10-те най-добри европейски дестинации за пролетта?
Снимка: pixabay.com

1.Амстердам, Холандия: Холандската столица е известна със своите красиви канали, цветни лалета и живописни улици. През пролетта многото градски паркове, като Vondelpark и Keukenhof Gardens, оживяват с цъфтящи цветя. Лалето като символ на града, просъства във всякакви цветове из цял Амстердам, а това определено си заслужава да се види.

2.Париж, Франция: Пролетта е идеалното време за разглеждане на Града на светлините. Многото градски паркове, включително Jardin des Tuileries и Люксембургските градини, са пълни с цъфтящи цветя, а кафенетата и бистрата на открито в града са идеални за гледане на хора. През пролетта в града е много приятно и определено смятам, че точно тогава е най-подходящото време за посещение на френската столица.

3.Атина, Гърция: Пролетта е чудесно време да посетите Атина, преди да пристигнат летните тълпи. Древните руини на града, като Акропола и Партенона, се изследват най-добре при по-ниските температури през пролетта. Така ще може да се насладите максимално на града, без да се изморите от жегата, която предлагат летните месеци.

Кои са 10-те най-добри европейски дестинации за пролетта?
Снимка: pixabay.com

4. Барселона, Испания: Пролетта е идеалното време за разглеждане на многобройните атракции на открито в Барселона, като парка Гюел и Ла Рамбла. Мекото време и цветната архитектура на града го правят незабравима дестинация.

5.Тоскана, Италия: Хълмистите хълмове на Тоскана оживяват през пролетта, когато лозята и маслиновите горички избухват с нов растеж. Многото очарователни хълмисти градове в региона, като Сан Джиминяно и Монтепулчано, са идеални за разглеждане пеша. Определено през пролетта е уникално да се посети този район, но и другите сезони крият очарование на това място.

6.Единбург, Шотландия: Пролетта е чудесно време за посещение на столицата на Шотландия, когато времето е меко и многото градини в града, като Кралската ботаническа градина и градините на улица Princess, са в разцвет.

7.Виена, Австрия: Виена е красив град през цялата година, но през пролетта многобройните градски паркове, като градините на двореца Шьонбрун и градския парк, са пълни с цъфтящи цветя и са идеални за пикници и разходки.

8.Лисабон, Португалия: Със своя мек климат, зашеметяваща архитектура и красиви плажове, Лисабон е перфектна пролетна дестинация. Многото градски паркове, като парка Едуард VII, са пълни с цъфтящи цветя през пролетта.

9. Санторини, Гърция: Гръцкият остров Санторини е известен със своите зашеметяващи залези и варосани сгради. През пролетта островът е по-малко претъпкан и времето е идеално за разглеждане на многото плажове и древни руини на острова. Отново ще може да разгледате всичко и то без да се изморявате от лятната жега.

10. 10. Дубровник, Хърватия: Пролетта е идеалното време за посещение на Дубровник, преди летните тълпи да пристигнат. Древните стени на града и зашеметяващата архитектура се изследват най-добре при по-ниските температури на пролетта, а многобройните плажове на града са идеални за попиване на слънце. Защото през лятото всичкият този камък се напича толкова много и това създава усещането за истинска пещ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин