Лангкави - бижуто на Малайзия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лангкави - бижуто на Малайзия
Автор: Peika.bg
Лангкави - бижуто на Малайзия
Снимка: Unsplash

Ако посещавате Малайзия, тогава не трябва да пропускате пътуване до красивия остров Лангкави. Разположен на северозападния бряг на страната, близо до границата с Тайланд, Лангкави е малко кътче от рая.

Въпреки че можете лесно да прекарате дните си тук, просто релаксирайки на плажа, без да правите нищо, има някои страхотни дейности, с които да запълните времето си.

Ето няколко идеи: 

1. Наемете скутер и разгледайте

Въпреки че повечето хора, посещаващи Лангкави, избират да останат в центъра близо до плажа Pantai Cenang, Лангкави е огромен остров. С 478,5 km², той е по-голям от Пенанг и дори по-голям от Сингапур! Въпреки размера си обаче, пътищата му са сравнително тихи и добре поддържани, което означава, че е страхотно място за наемане на скутер и обикаляне на острова с него.

Разбира се, наоколо има много красиви плажове. Насочете се към североизточния край на острова и ще откриете прекрасния плаж Tanjung Rhu. Този бял пясъчен плаж е един от най-добрите на острова, предлагащ зашеметяваща гледка към тюркоазената вода и далечните острови.

Скутерът също е добър начин да стигнете до кабинковия лифт, водопада и пазарите, споменати по-долу.

2. Качете се на най-стръмния кабинков лифт в света

Лангкави - бижуто на Малайзия
Снимка: Unsplash

Лангкави е домът на най-стръмния кабинков лифт в света с наклон от около 42° градуса, което прави това една от задължителните дейности, докато сте на острова.

Пътуването до горната станция отнема около 15 минути, а лифтът ще ви отведе до средната станция на 650 м надморска височина и след това до горната станция на над 700 м надморска височина. След като слезете на горната станция, направете кратка разходка по стълбите до двете платформи за наблюдение на върха на планината Мачинчанг. От върха ще имате невероятна 360-градусова панорамна гледка към Лангкави и Южен Тайланд.

3. Полюбувайте се на гледките от Sky Bridge

Лангкави - бижуто на Малайзия
Снимка: Unsplash

След като стигнете до върха на кабинковия лифт, забавлението не е свършило, тъй като след това ще можете да се разходите по Langkawi Sky Bridge. С дължина 125 м, това е един от най-дългите извити висящи мостове в света и предоставя невероятна възможност за снимки не само на околните планински и морски гледки, но и на самия мост.

Билетите за моста не са включени в цената на кабинковия лифт, но при около 1,50 долара за разходка си струва да платите малко повече, ако сте стигнали дотук. 

4. Посещение на водопада Телага Туджух

Има няколко различни водопада на Лангкави, но Телага Туджух, известен още като Seven Wells Waterfall, без съмнение е най-впечатляващият. Кратка 5-минутна разходка нагоре от паркинга ви отвежда до високия 91 метра бързо течащ водопад.

От водопада продължете нагоре по стълбите и ще намерите седемте кладенеца, поредица от естествени басейни, които дават името на това място. С 600+ стъпала, разходката не е лесна, но няма по-добър начин да се освежите от къпането в прохладните басейни на върха, докато се любувате на красиви гледки към планините.

Водопадът е много близо до базовата станция на кабинковия лифт и така можете да комбинирате посещенията си. Най-хубавото е, че е напълно безплатно.

5. Отпуснете се и гледайте залеза на плажа Pantai Cenang

Pantai Cenang е главният плаж на Лангкави и тъй като е обърнат на запад, е чудесно място за гледане на залеза. Това е едно от най-добрите места за гледане на залеза и прекарване на вечерта, а можете да релаксирате на този плаж и през деня.

6. Обиколете нощните пазари

Нощните пазари в Лангкави са страхотни, защото не само са всяка вечер, но и променят местоположението си в зависимост от деня от седмицата, което ви дава причина да разгледате различни части на острова.

Ако сте отседнали в Pantai Cenang и нямате транспорт, тогава нощният пазар Temonyong, който се провежда в четвъртък вечер, е на пешеходно разстояние. Можете също така да намерите сергии за храна всяка вечер на Telaga Walk, където има и музикални изпълнения на живо.  

Лангкави - бижуто на Малайзия
Снимка: Unsplash

7. Посетете тайландски остров

Само на час път от Лангкави с лодка се намира популярният тайландски остров Ко Липе, което прави Лангкави чудесен вариант, ако планирате да пътувате от Малайзия до Тайланд.

Фериботът струва около 160 MYR (36 долара) в едната посока и билети могат да се резервират онлайн.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин