Можете да купите шотландски замък от 19-ти век за $37 000 - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Можете да купите шотландски замък от 19-ти век за $37 000
Автор: Peika.bg
Можете да купите шотландски замък от 19-ти век за $37 000
Снимка: Instagram/robinsdottir

Мечтаете ли да притежавате собствен замък в Шотландия? Какво ще кажете за бутиков хотел? И двете мечти могат да се сбъднат, ако имате пари.

 

Шотландски замък на Фетлар, четвъртият по големина остров в Шетландските острови, вече се продава за 37 000 долара.

Това може да изглежда като кражба, но замъкът, наречен Brough Lodge, едва ли е годен за живеене. Всъщност тръстът, посветен на опазването на замъка, има план, който купувачът трябва да финансира. Ако купувачът може да вложи допълнителни 15 милиона долара в имота, тръстът се надява, че Brough Lodge може да се превърне в луксозен хотел с 24 стаи, който ще доведе посетители до отдалечения остров.

Brough Lodge е построен през 1825 г. от търговец на име Артър Николсън. Той вероятно е бил вдъхновен от пътуванията си през германските земи на Европа, за да създаде готическия замък на отдалечения остров. Оттогава замъкът се предава по семейна линия. Въпреки това никой не е живял там от 1970 г.

През 1998 г. Brough Lodge Trust започва като Building Preservation Trust, регистрирана благотворителна организация. Сградата получава нов покрив преди около 10 години. Тръстът сега търси нов собственик, който ще продължи дизайна, създаден от тях с изтъкнати дизайнери за бутиков хотел.

Хотелът ще се впише в рамките на съществуващата сграда по респектиращ начин. Тъй като това е сграда от категория А, има правила и разпоредби за реновиране поради историческия интерес на имота. Двадесет и четири спални ще бъдат добавени в разширение, покрито с трева.

Епичните гледки към замъка и заобикалящото го море и вълнистата зеленина ще привлекат гости, търсещи спокойствие, красота и вкус на това специално кътче от света. Шетландските острови са отдалечени - само 69 души живеят на Фетлар. Те обаче са богати на културно наследство, съсредоточено около овцевъдството и вълната. Те също са дом на възхитителната порода Шетландско пони.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин