Музейко – детски музей ще отвори в София - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музейко – детски музей ще отвори в София

Скоро София ще може да се похвали с нова място, което обещава да се превърне в любимо на малки и големи. Казва се Музейко и ще бъде най-големият детски музей в Източна Европа, пише Econ.bg.


Музеят със симпатично име ще е предназначен предимно за деца между 6 и 10 години. Върху разгърната площ от 3500 кв.м след две години ще има пространство за интерактивни игри, които да събуждат любопитството на децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства.

Идеята за детски научен център се ражда през 2009 г. Активната работа по създаването му започва през 2011 г., като за период от две години са разработени архитектурният проект и съдържанието на всички изложби. В момента стартира самото строителство и производството на интерактивните игри.

Очаква се Музейко да посрещне своите първи посетители в средата на 2015 г. Инвестицията в "Музейко" е на стойност 22 млн. лева, предоставени от фондация "Америка за България".

Пространството около Музейко ще бъде парк с богато озеленяване и много детски забавления на открито.

Музейко ще бъде домакин на научни демонстрации и работилници. В центъра ще има специализирани Студио за изкуства и Техническо студио, както и зала за различни събития и концерти.  

Музеят ще се намира между Техническия и Минногеоложкия университет, в непосредствена близост до метростанция „Г. М. Димитров“ в Студентски град.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин