Над 200 ученици се включиха в "Русезнание" - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"
Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"

Повече от 200 ученици се включиха в образователната програма на Регионален исторически музей – Русе „Русезнание“ само за три дни.

Заниманията на децата от училище „Възраждане“ се проведоха в Историческия музей и Екомузей с аквариум под ръководството на музейни педагози. Чрез тематични беседи и практически работилници, второкласниците се запознаха с детайли от развитието на Русе, както и с имената на града през различните периоди от неговото развитие. Децата научиха какво е музей, кой и как събира артефактите, които се показват, как се съхраняват и какво разказват различните експонатите.

Познавателните игри помогнаха на учениците да формират умения за извличане на информация от предмети – да ги описват, датират и да изказват хипотези за техния произход и предназначение. Досегът с реалните експонати в Историческия музей съдейства за по-лесното възприемане, осмисляне и интерпретиране на наследството.

Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"

Третокласниците от училището пък се запознаха с устройството и местообитанията на водолюбивите птици, научиха как се придвижват, с какво се хранят. Практическите занимания в зала „Блатна екосистема“ на Екомузей с аквариум имат за цел провокиране на траен интерес към природните дадености на региона и формиране на екологична култура у подрастващите.

Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"

През декември учениците от „Възраждане“ проведоха занимания, посветени на влечугите. Занятията се случиха в Терариума на Екомузей с аквариум, а отглеждания там царевичен смок, албинос, помогна на децата да преодолеят страха си от змиите.

Над 200 ученици се включиха в "Русезнание"

Заниманията на учениците от училище „Възраждане“ са част от Националната програма "Създаване на съвременна образователна среда", Модул: "Музеите като образователна среда" на Министерството на образованието и науката.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин