Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим
Автор: Peika.bg

Местата за снимки за Instagram в Рим са страхотни. Рим е много фотогеничен град в Италия, който е страхотен за посещение за тези, които обичат красивите места!

Рим е идеалният град за пътуване, ако искате да правите снимки. Това е така, защото има много прекрасни места за откриване. Освен това историята на столицата на Италия е невероятна, което я прави интересна за заснемане. В тази статия ще ви покажем най-добрите места за снимки в Рим!

1. Колизеумът - на високата площадка до метростанцията

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим
Снимка: instagram

Колизеумът е едно от най-добрите места за снимки в Instagram в Рим по няколко причини. Първо, това е много известна гледка в града. Историята на мястото е изключително впечатляваща. Строителството на Колизеума започва през 72 г. сл. н. е. и сградата е готова през 80 г. сл. н. е. Много интересно е, че строителството е започнало при Веспасиан. Това е тогавашният император. Когато е готова, римският император вече е Тит. Колизеумът е амфитеатър и много събития са се случили там в миналото. Днес това е най-големият амфитеатър в света, което го прави още по-впечатляващ. Това е една от причините да е чудесно място за правене на снимки. Определено е невероятно да заснемете сграда с толкова богата история. Освен това изглежда невероятно. Цветът на сградата изглежда невероятно и на снимките. Независимо дали отивате в Рим за 3 дни или няколко седмици. Или ако сте само един ден, определено трябва да посетите Колизеума! Една от най-добрите локации за снимане е на високата площадка до метростанцията!

Това определено е най-доброто място да заснемете Колизеума, защото от тук се открива страхотна гледка към него. Колизеумът е голям, така че да си на по-високо място е удобно за снимане. Освен това, ако правите снимки тук, няма да има други хора на заден план.

Тук можете да правите няколко вида снимки. Например, можете да стоите на платформата или да седнете на нея.

2. Фонтан Треви

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим
Снимка: instagram

 

Фонтанът Треви също принадлежи към най-добрите места за снимки в Instagram в Рим. Това е много фотогеничен фонтан и можете да правите много видове снимки тук! Една от причините, поради които фонтанът Треви е страхотен за снимки, е неговите цветове. Синият цвят на водата ще направи вашите снимки да изглеждат невероятно! Оранжевата сграда до него също изглежда страхотно. Самият фонтан сам по себе си е много впечатляваща гледка. Строежът отнема много години и фонтанът е готов през 1762 г. Има и много филми, където можете да го видите. Това е още една причина, поради която определено трябва да направите снимки тук. Ако ще заснемате фонтана, имайте предвид, че е много голям. Той е висок 26,3 метра. Всъщност това е най-големият бароков фонтан в Рим.

Тук можете да направите много различни снимки. Например, можете да застанете пред фонтана. Но можете да седнете и на каменния парапет.

През повечето време е много натоварено. Ако искате да правите снимки, когато не е много натоварено, най-добре е да отидете там рано сутрин. Все пак ще има хора, но тогава е много по-тихо.

Препоръчваме да правите снимки от различни ъгли. Всеки ъгъл изглежда толкова красив. Освен това, ако сте тук, не забравяйте да хвърлите монета през рамото си! Според легендата това ще ви донесе късмет! Освен това фонтанът Треви е невероятен през нощта! Тогава ще светне и ще изглежда още по-вълшебно, отколкото през деня. Да видите това също е едно от най-добрите неща за правене в Рим през нощта.

3. Римският форум

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим

Forum Romanum е друго място, където трябва да отидете, ако искате да правите снимки в Рим. Това е старият център на Рим и има много древни сгради. Има храмове, библиотека и стар пазар. В миналото тук е живял и римският император. Невероятно е да правите снимки на Forum Romanum. Това е така, защото е много фотогенично, но в същото време можете да научите много за историята тук! Освен това Forum Romanum е много близо до Колизеума. Така че можете да комбинирате тези фото локации, което е удобно. Имайте предвид, че имате нужда от билети, за да влезете във Forum Romanum!

4. Град Ватикана

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим

Ватикана е независима държава в Рим. Това е много специална държава, тъй като е най-малката в целия свят! Можете да намерите много културни забележителности като например базиликата Свети Петър. Освен това тук ще намерите Ватиканските музеи, които принадлежат към най-добрите в столицата. Една от причините Ватикана да е много известен е, че там живее папата! Хора от цял ​​свят пътуват, за да го слушат как говори.

Сградите във Ватикана са толкова впечатляващи. Например колоните, които опасват площад Свети Петър. Симетрията е чудесна за вашите снимки! Освен това статуите са много впечатляващи. Архитектурата на Ватикана е невероятна. 

5. Катедралата Свети Петър

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим

Ако сте там, определено трябва да посетите и катедралата! Невероятният външен вид със сигурност ще ви изненада. Изглежда страхотно отвън, но изглежда още по-добре отвътре! Това определено е любимото място на мнозина за снимки във Ватикана. Всички детайли са много красиви. Освен да правите снимки на катедралата, също е невероятно да останете там за известно време. Катедралата е много голяма отвътре и няма как да не отделите малко време на интериора.

6. Пред Колизеума

Най-добрите места за снимки в Instagram в Рим
Снимка: instagram

Както споменахме преди малко, Колизеумът е едно от най-хубавите места за снимки в Instagram в Рим. На високата платформа е удобно да правите снимки. Но можете и да правите снимки точно пред него! Въпреки че това е една и съща сграда, заради различното разположение, вашите снимки ще изглеждат много различно. Ако правите снимки тук, ще видите по-добре колко голям е Колизеумът. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин