Най-нестандартните хотели в света - част II - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-нестандартните хотели в света - част II
Автор: Елена Исаева

В днешно време с развитието на туризма и на хотелиерството, по света се строят все по-модерни и дори бих казала по-екстравагантни  и нестандартни хотели. От лукса до непобиращата се в ума екзотика, въображението на хомо сапиенс няма граници. Сякаш има едно съревнование между инвеститори, строители и собственици на хотелски комплекси. Понякога пътуването до чужда дестинация е не само с цел културно – исторически, опознавателен и кулинарен туризъм, но уважаемият турист може да избере дестинацията по хотела. Особено, ако пътувате до екзотично място, то хотелът може да бъде част от атракциите, които ще видите и чрез които ще се забавлявате. А ако сте Тарзан по душа, може да се озовете сред природата, на някое дърво, но с всички необходими  удобства за настаняване. От най-високите хотели небостъргачи стигаме до плаващи хотели, хотели в самолети и още много други. В тази статия ще ви запозная с някои от най-нестандартните и забавни хотели:

1. Още един необичаен хотел в Британска Колумбия, Канада, се предлага на вниманието на туристите с авантюристичен дух – това са така наречените „сфери на свободния дух“, 3 на брой, с диаметър 3,2 метра, окачени на 3 дървета с кабели. Освен, че са построени с материали, с които се строят кораби, интериорът им също е в стил кабина с илюминатори.Имайте предвид, че настаняване на деца под 16 г. не се разрешава.

Най-нестандартните хотели в света - част II
Снимка: pixabay.com

2. За любителите на призрачните къщи от не по-малко страховитите приказки, предлагам едно нестандартно изживяване в Crazy house в Далат, Виетнам. Не се стряскайте от странния и вид, настаните ли се в нея, ще се почувствате като малко дете в пъстрия приказен свят на вълшебствата. Къщата е един лабиринт от шарени спални, ярки цветове, тесни мостчета и скрити кътчета. Построена е през 1990 г. по проект на Данг Виет Нга, дъщерята на Генералния секретар на Виетнам. По нейни думи, това е най-върховният израз на нейното въображение.

3. “Да живееш в балон“, ами да , това не е преносният смисъл на израза. Има такъв хотел, който се намира в близост до Марсилия, Франция, открит през 2010 г. и предлага настаняване целогодишно. Стаите - балон са изработени от прозрачна пластмаса, с 360 – градусов панорамен изглед, насред дивата природа.

4. Ако „въздушните“ хотели не са вашата дестинация, ще ви предложа друг изключителен хотел, който се намира под морското равнище. Това е Плаващият хотел в Занзибар. Плаващата хотелска стая е част от курорта Manta на остров Пемба, Занзибар и предлага невероятни гледки през прозорците, където може да се наблюдават постоянно преминаващите различни морски видове. Нощувката на вечер за двама е 1 500 долара, а единичното настаняване е 900 долара.

5. Освен лукс в нестандартен вид, „по въздух“ и „по вода“, може да изкарате няколко незабравими дни и в съвсем естествени природни условия, този път „заземени“. Ако сте добре закалени и много обичате природата, на вашето внимание предлагам един хотел – землянка, който се намира в Швеция – Коларбин Еко – квартира. Условията са примитивни, но адреналинът и емоцията си заслужават изживяването.

Нестандартното все повече привлича хората, поне веднъж в живота може да си позволим и доставим удоволствието да поживеем при познатите ни условия и дадености, но на по-необичайно място.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин