Най-нестандартните хотели в света - част I - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-нестандартните хотели в света - част I
Автор: Елена Исаева

В днешно време с развитието на туризма и на хотелиерството, по света се строят все по-модерни и дори бих казала по-екстравагантни  и нестандартни хотели. От лукса до непобиращата се в ума екзотика, въображението на хомо сапиенс няма граници. Сякаш има едно съревнование между инвеститори, строители и собственици на хотелски комплекси. Понякога пътуването до чужда дестинация е не само с цел културно – исторически, опознавателен и кулинарен туризъм, но уважаемият турист може да избере дестинацията по хотела. Особено, ако пътувате до екзотично място, то хотелът може да бъде част от атракциите, които ще видите и чрез които ще се забавлявате. А ако сте Тарзан по душа, може да се озовете сред природата, на някое дърво, но с всички необходими  удобства за настаняване. От най-високите хотели небостъргачи стигаме до плаващи хотели, хотели в самолети и още много други. В тази статия ще ви запозная с някои от най-нестандартните и забавни хотели:

1. Имението на жирафите в Кения. За любителите на жирафи, аз поне се сещам за една дама, която много ги обича, отсядането в този хотел ще бъде невероятно изживяване. Всеки ден можете да споделяте закуските си с 8 много симпатични жирафа. Сградата, в която се помещава хотелът не е нова, строена е през далечната 1930 г., но независимо от това предлага 10 самостоятелни луксозни стаи, в които може да изкарате незабравими мигове в компанията на дружелюбните жирафи. Задължително е да отбележа, че гости на хотела са били известни знаменитости като например Мик Джагър, Ричард Брансън, Брук Шийлдс, а единият от жирафите носи името на Марлон Брандо.

Най-нестандартните хотели в света - част I
Снимка: pixabay.com

2. Ако ви е срах да летите в самолет, но ви се иска поне веднъж ви живота си да се качите на такова летателно превозно средство, то на вашето внимание предлагам да посетите Коста Рика и да се настаните в хотела – самолет или Plane hotel Costa Verde. Така ще получите две в едно. Хотелът е впечатляващ – Боинг 727 ( автентичен, ремонтиран през 1956 г.) е в позиция току – що отделяне от земята, с още неприбрани при излитане колесници, а вътре ви очаква лукс от ръчно резбовани мебели от индонезийско тиково дърво. В самолета има две спални, като всяка от тях разполага със самостоятелен санитарен възел, баня и обособен кът за хранене. Ако сте фен на тишината и спокойствието дори и по време на ваканция, това е вашето място. Хотелът в последно време е предпочитано място за сватбени тържества.

3.Кой не се е катерил като малък по дърветата и не си е мечтал да си има къща на дърво. Ами може да не сте си построили такава, но днес имате невероятната възможност поне за няколко дни да остседнете в такъв хотел. Това е Огледалният клуб – къща на дърво в Харадс, Швеция. Тук със сигурност ще се сте скрити от чужди погледи, огледалният ефект прикрива четирите стаи, с размери от 15 до 30 кв. м., буквално кацнали върху клоните на боровете. Конструкцията им е стъклена и всяка  си има подово отопление с електричество. Ами това ако не е сливане с природата, ето ви тишина, борова гора, песни на птици, дори и горските животни няма да ви безпокоят, защото стаите са построени на височина между 4 и 6 метра от земята.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин