Пътешествие в света на светлините с eMAG на LUNAR - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътешествие в света на светлините с eMAG на LUNAR
Автор: Peika.bg
Пътешествие в света на светлините с eMAG на LUNAR

За втора поредна година авторска светлинна творба може да стане част от популярния фестивал

Всеки, който е вдигал поглед към звездите, остава омагьосан от намиращите се на светлинни години от нас блещукащи точки в нощното небе. Този май обаче София се готви да сподели със своите жители и гости една не по-малко вълнуваща гледка – второто издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR, което ще преобрази центъра на столицата между 11 и 14 май и ще ни даде възможност да видим знакови сгради по един напълно нов начин, провокирайки въображението.

За втора поредна година столицата ще стане огромна арт галерия под звездите, а онлайн ритейлърът eMAG дава възможност на всички желаещи не само да се насладят на фестивала, но и да стават част от програмата му с авторска светлинна творба на фасадата на една от най-емблематичните сгради в София – Националния дворец на културата. В подкрепа на творческия стремеж и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса и комуникациите, но и на изкуството и градската среда, идва и конкурсът eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. До 30 април 2023 г. включително всички желаещи могат да подават своите предложения за светлинното преобразяване на НДК, като ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

И тази година темите са три, давайки широко поле за вдъхновение: eMotions провокира авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности; eXplore подтиква да помислим на тема търсене (както буквално, така и преносно) и това, че то никога не спира, вземайки предвид разнообразие, избор, функционалности и развитие; последната тема е eFuture, а именно, технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност. Тук влизат модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire – https://www.emag.bg/lps/lunar-2023. Кандидатите могат да участват в повече от една категория, като освен възможността да покажат своето творчество на една от най-знаковете сгради в София, eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – ваучер на стойност 1500 лв., всеки от които може да бъде използван за продукти, предлагани от eMAG на платформата. Победителите ще бъдат избрани от петчленно жури и обявени на 5 май 2023 г. на страницата на конкурса.

Миналата година пилотното издание на фестивала в София бе посетено от над половин милион души, като светлинната 3-Dпроекция под егидата на eMAG предизвика не само въображението на младите артисти, но и множество позитивни реакции от страна на публиката.

Един от победителите в конкурса на eMAG през 2022 г. – Антонио Йоцов – беше избран да участва със свой проект и във Festival of Lights в Берлин с творбата си Simply Magical, която озари фасада в най-стария квартал в града – Nikolaiviertel.

Той споделя, че шансът да си „тук и сега“ винаги е магия. Сега, с помощта на eMAG, можем да споделим и своята, включвайки се в LUNAR 2023 било като автори или като зрители.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин