Пътуване по женски - как да го организирате? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване по женски - как да го организирате?
Автор: Peika.bg
Пътуване по женски - как да го организирате?
Снимка: Unsplash

Пътуването по женски ни се струва абсолютно невъзможно с всички отговорности, които имаме, но уикенд бягствата са чудесен начин да се отпуснете и да избягате от стреса на ежедневието. Наличието на всички ваши приятелки прави пътуването още по-приятно. 

Добре е да го правите понякога, тъй като след това ще се върнете заредни с енергия и много по-добри и спокойни майки и съпруги. 

Жените са доста добри в организирането и повечето се наслаждават на процеса. Вълнуващо е да си представяте и планирате всяка дейност за бъдеща ваканция, но също така е важно да имате предвид практическите аспекти. Бюджетът, интересите и чувствата на всеки трябва да бъдат уважени и взети под внимание, преди да направите окончателния план.

Ето няколко предложения за организиране на женско пътуване, за да бъде възможно най-приятно и специално:

1. Работете в екип

Срещата е най-добрият вариант за вземане на решения незабавно със съгласието на всички, вместо да отлагате нещата, докато чакате отговори на имейли и съобщения. Макар че е най-добре това да се случва на по чаша вино в любимия ви ресторант, ако нямате време да организирате подобни срещи, можете да обсъждате детайлите чрез видеоразговори оналайн. Важно е да се вземе предвид мнението на всяка от вас, преди да решите окончателно коя ще бъде дестинацията, какви ще бъдат активностите и т.н. 

2. Резервации

След като мястото е решено, е време да направите резервациите предварително, така че да не се притеснявате къде ще отседнете, след като стигнете до вашата дестинация. Първо вземете решение какъв тип място за настаняване ще търсите- хотел, вила или апартамент под наем. След това разгледайте възможностите в интернет и изберете място, което допада на всички.

Добра идея е също да се запознаете с района предварително. Потърсете заведения за хранене, развлечения, възможности за разглеждане на забележителности и т.н. Това също ще ви даде представа за разходите.

3. Определете бюджет

Едно от най-предизвикателните неща в организацията на пътуване е определянето на бюджет, от който всички ще бъдат доволни. Съвсем нормално е вие и приятелките ви да имате различни финансови възможности. Обсъдете кой каква сума е готов да отдели за пътуването и определете бюджета така, че всички да се чувстват комфортно. 

4. Разпределете задачите

Добре е всяка от вас да има различна задача. По този начин всичко ще се случи много по-лесно, няма цялата отговорност да падне върху една от вас и всички ще се чувстват полезни. Може например едната да потърси подходящ хотел, друга да помисли за пътя, трета да разгледа ресторантите в района, четвърта да определи забележителностите, които ще посетите и т.н. Всяка жена в групата трябва да има конкретна задача за изпълнение.

5. Активности

Независимо дали за първи път ще организирате подобно "бягство" или имате традиция да пътувате заедно през определен период от време, трябва да определите каква ще бъде целта на пътуването. Дали отивате с цел да си починете или да се забавлявате. Каквото и да решите, важно е всички да сте на една вълна. 

Ако имате разминавания, може част от групата да ходи на партита, а останалите да си почиват край басейна. Важно е просто всички да бъдат доволни и да си изкарате добре. Но за да се случи това, всичко трябва да бъде обсъдено предварително, в противен случай със сигурност ще има сърдити накрая. 

6. Планирайте какви дрехи ще вземете

Координирането на дрехите с момичетата е не само забавно, но и силно препоръчително. Представете си да се появите на вечеря със скъсани дънки, а всички останали да са с рокли. Вероятно няма да се почувствате много добре. Поради тази причина е добре да се разберете какви дрехи ще си вземете за пътуването. 

7. Бъдете гъвкави

Без значение колко внимателно сте планирали, винаги има шанс нещо да се промени или да бъде отменено. Възможно е някой от членовете на групата да има спешен случай и да не може да се присъедини или дадено място може да затвори поради неблагоприятни метеорологични условия. Понякога, дори след като сте планирали добре, не всичко върви по план. Добре е да бъдете гъвкави и да се адаптирате към промените в плана. Бюджетът също трябва да бъде гъвкав, за да сте готови за непредвидени събития. Просто не позволявайте на нищо да развали настроението ви. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин