Празнични събития за деца (21 - 26 декември) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Празнични събития за деца (21 - 26 декември)
Автор: Peika.bg
Празнични събития за деца (21 - 26 декември)

Къде да заведете децата си през почивните дни от 21 до 26 декември?

Подарете им празнично настроение, веселба и много приказни спомени. Направете Коледа едно незабравимо и уютно семейно тържество!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

“Лешникотрошачката”

23 декември

От Фортисимо Фамилия връщат приказката с най- разпознаваемата и обичана празнична музика на Чайковски отново на сцената на зала “България”, този път на 23 декември от 11:30 часа. И докато децата са в очакване на подаръците си от Дядо Коледа, други двама майстори в занаята си маестро Максим Ешкенази и Софийска филхармония са подготвили страхотен празничен концерт. Приказният сюжет в “Лешникотрошачката” е толкова разнообразен, че позволява както на диригента, така и на оркестъра да разгърнат цялото богатство на таланта си в огромната палитра от музикални изразни средства. Още информация тук.

*

Изложба „Българската армия. Приказки за деца“

до 28 февруари

Изложбата „Българската армия. Приказки за деца“ ще бъде представена на 12  декември (сряда) от 15.00 ч. в Националния военноисторически музей. В навечерието на коледните празници, когато традиционно семействата се събират, музеят се обръща специално към децата, създавайки изложба, в която те ще се запознаят с едно голямо семейство на повече от 100 години – това на Българската армия. Само в деня на откриването изложбата ще бъде представена от деца екскурзоводи, които заедно с техни връстници ще сътворят свой разказ за войската ни с езика на най-малките. Допълнителна информция тук.

*

Великите изобретения гостуват в Музейко

до 31 декември

Изложбата “Изобретенията” ще гостува в Музейко през ноември и декември тази година. Тя ще ви преведе по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Благодарение на изложбата, любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха! Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Коледа в Капана

21 - 25 декември

От 21 до 25 декември Пловдив се нарежда до най-бляскавите европейски столици, защото в сърцето му израства истинско коледно градче и то не къде да е, а в Капана! Разбира се, най-важна за празничното настроение е украсата. Затова стотици километри гирлянди и коледна декорация ще грейнат над уличките на Капана, които ще приютят и 5 внушителни елхи. От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена: празнична музика. Дядо Коледа и Снежанка също са поканени и ще дойдат да раздадат подаръци, предоставени от спонсори, на най-малките гости на събитието. Перлата в короната на Коледа в Капана е, разбира се, Големият коледен базар, в който близо 100 съвременни занаятчии ще предложат авторските си изделия. Допълнителна информация можете да откриете тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Игра на кодове - уроци по програмиране и роботика за деца

до 31 декември

Проектът предлага уроци по програмиране, кодиране и роботика за дец. Начало на работилниците ще бъде поставено на 3 декември 2018 год. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 минути, като събитието е предназначено за деца от 8 до 16 години. Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември. Повече информация можете да откриете тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар

до 31 декември

С дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ и вокални изпълнения на възпитаниците на Студио „Румина“ в 18,00 ч. на 30 ноември 2018 г., петък, ще бъде официално открит Коледният базар във Велико Търново. През целия месец декември в 25-те къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“, ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Под внушителна естествена елха ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22-ри декември детските писма за Дядо Коледа. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба „Чудният свят на тракийката”

до 7 март

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията. Още информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин