Предимствата на отсядането в луксозен хотел - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Предимствата на отсядането в луксозен хотел
Автор: Peika.bg
Предимствата на отсядането в луксозен хотел
Снимка: pixabay

Чудили ли сте се някога какво е да отседнеш в луксозен хотел? Луксозните хотели могат да пренесат изживяванията на следващо ниво...

Не всички тези неща са приложими за всеки луксозен хотел, така че направете проучване, ако има нещо специално, което търсите.

Ето някои от предимствата и характеристиките на престоя в луксозен хотел:

Красиви дизайни

Особено в най-добрите луксозни хотели ще откриете, че всичко от екстериора, рецепцията, салона и всички други зони разполагат с красив и изискан дизайн. Може да се почувствате сякаш сте на някое изключително специално място.

Аромати

Една от отличаващите черти на луксозните хотели е ароматът. Навсякъде ухае приятно, в лобито, по коридорите и в стаите, разбира се. Това е нещо, което със сигурност няма да получите в хотел с по-малко звезди. 

Предимствата на отсядането в луксозен хотел
Снимка: pexels

Сигурност

Сигурността обикновено е много добра в луксозните хотели. Често с камери и специална карта за достъп до стаите и дори при използване на асансьора до вашия етаж. В стаята вероятно ще има и сейф. Въпреки че не винаги ги виждате, често има и охрана.

Съоръжения за конференции и събития

Повечето луксозни хотели са оборудвани и предлагат съоръжения, включително конферентни и заседателни зали, както и зали за сватби и банкети.

Специално обслужване

Обслужването, което получавате в луксозен хотел, трябва да бъде изключително и персоналът обикновено обгрижва посетителите. Често луксозните хотели наемат много повече персонал, който е добре обучен за своята роля.

Някои от услугите, които можете да получите, включват:

Напитки за добре дошли при пристигането ви

Сладкиши за добре дошли като френски макарони и шоколад в стаята

Понякога бутилка вино или шампанско

Местни продукти като подарък

Паркиране на автомобила

Друго нещо, което луксозните хотели често се опитват и правят, е да отговарят на специални заявки, като искания, свързани с предложения за брак и други романтични поводи, рождени дни и други.

Красиви стаи

Луксозните хотели могат имат най-красивите стаи. Вероятно ще намерите стаята за изключително уютна и ще искате да прекарате много време там. 

Невероятни легла

Леглата обикновено са изключително големи и удобни, а чаршафите са качествени и приятни. Също така е вероятно да получите голям брой възглавници.

Много удобства

Стаите обикновено са с много удобства и всичко, от което вероятно ще имате нужда. Удобствата могат да включват халати, чехли, кафе машини, голям телевизор с много канали, просторни бюра, минибар, много хавлии, висококачествени тоалетни принадлежности и др.

Невероятни вътрешни ресторанти и барове

Повечето луксозни хотели имат няколко бара и ресторанта, които често сервират различни кухни или имат специфичен стил. Някои луксозни хотели дори имат собствени ресторанти със звезда Мишлен.

Предимствата на отсядането в луксозен хотел
Снимка: pexels

Страхотни гледки

Луксозните хотели понякога са във високи сгради и могат да предоставят най-добрата гледка към града. Дори и да нямате добър изглед от стаята си, вашият хотел може да има вътрешен двор, бар или ресторант на покрива. 

Уютна обстановка

Навсякъде има прекрасна атмосфера и докато вървите по красиви коридори към стаята си, може да чуете музика. Някои хотели пускат релаксираща музика в коридорите и докато вървите към стаята си, това внася особена хармония.  

Басейн

Не всеки луксозен хотел има басейн, но много от тях имат. Някои от тях имат басейни на покрива, отопляеми външни басейни, а също и закрити басейни. Може също така да има отделни басейни за деца и горещи вани/джакузита.

СПА

Някои луксозни хотели разполагат със СПА съоръжения, като множество басейни, парни бани, сауни и голям избор от налични специални процедури. 

Удобства в стаята

Повечето луксозни хотели предлагат апартаменти или суит. Това са стаи, които включват отделна спалня и всекидневна и са идеални за по-дълги престои. Може да има и различни удобства, като собствено джакузи, например. 

Трансферни услуги

Някои хотели предлагат невероятни трансферни услуги като хеликоптери, лимузини, луксозен Rolls-Royce и дори трансфери с лодка, във Венеция, например. 

Подаръци за "добре дошли"

Предимствата на отсядането в луксозен хотел
Снимка: pexels

В някои луксозни хотели може да ви посрещнат с цветя, шоколад и други хубави подаръци, а на тръгване може да получите и нещо местно (типична храна например). Подаръците, освен ако не е посочено, не са гарантирани, а са по-скоро бонус.

Портиер

В повечето луксозни хотели ще откриете, че имат специален портиер. Това е човек, който ще ви помогне да резервирате обиколки, ресторанти и ще ви даде всякакви препоръки, които да ви помогнат по време на престоя ви. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин