Този зоопарк има малки дупки, през които можете да държите ръчичките на видрите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този зоопарк има малки дупки, през които можете да държите ръчичките на видрите
Автор: Peika.bg
Този зоопарк има малки дупки, през които можете да държите ръчичките на видрите
Снимка: TikTok

Зоопарковете съществуват отдавна и предлагат на деца от всички възрасти възможността да общуват с кози, прасета, понита и всякакви други животни. Но знаете ли, че има места, където можете да се мотаете и с видри? Не само можете да ги срещнете, но също така ви се предоставя уникалната възможност да хванете малките им ръчички.

Видео в TikTok показва кадри от морския парк Keikyu Aburatsubo в Токио и аквариума в Дубай. И на двете места видрите се намират в чисто заграждение с малки вентилационни отвори. Когато посетител се приближи, видрите развълнувано тичат към стъклото и провират малките си лапи през дупките. Изглежда обичат потриванията на ръцете, които получават от хората.

Hands-on experience with an otter
by u/SuperSeagull01 in aww

На второ място, след очарователните им лица, добре известна характеристика на видрите е, че се държат за ръце, докато спят, за да не се отдалечат една от друга, когато се носят по водата. Въпреки че е по-скоро от практическа гледна точка в дивата природа, това е и много сладка сцена, която може да разтопи дори най-студените сърца. Според American Oceans това поведение е известно като „рафтинг“ и се счита за проява на обич. Освен това им помага да се топлят и да пестят енергия.

@harrythiessen #dubai #dubaimall #Holiday #trending #Zoo ♬ Touch It - KiDi

Тъй като има толкова много предимства, това обяснява защо видрите са толкова нетърпеливи да се държат за ръце с посетителите на аквариума, дори и само за кратко. И докато някои изразиха опасения за благосъстоянието на видрите, изглежда до тях винаги има човек, който се грижи за тях. В крайна сметка, освен сладката среща, този вид дейност винаги може да предизвика нов интерес към опазването на този вид. В крайна сметка това е напомняне, че тези същества са точно като нас и денят им може да се преобърне, ако някой просто спре и им покаже малко доброта.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин