В света на вечната пролет: 25 факта за Сантана, остров Мадейра - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В света на вечната пролет: 25 факта за Сантана, остров Мадейра
Автор: Елена Исаева

Сантана е живописна община, разположена на северния бряг на Мадейра, автономен регион на Португалия. Известен със своите традиционни триъгълни сламени къщи и зашеметяващи пейзажи, Сантана предлага уникален чар. Ето 25 факта за Сантана, Мадейра:

География: Сантана е разположен на северния бряг на Мадейра, заобиколен от тучни зелени планини и Атлантическия океан.

В света на вечната пролет: 25 факта за Сантана, остров Мадейра
Снимка: pixabay.com

Сламени къщи: Традиционните къщи в Сантана, известни като "Casas de Colmo", имат триъгълни сламени покриви, символ на селската архитектура на Мадейра.

Туристическа атракция: Традиционните къщи на Сантана са основна туристическа атракция, която привлича посетителите да изпитат културното наследство на острова.

Население: Към последната ми актуализация на информацията през 2022 г. Сантана имаше население от около 7600 жители.

Природен парк Сантана: Общината е дом на природния парк Сантана, предлагащ туристически пътеки и зашеметяващи гледки.

Гората Laurissilva: Сантана се намира близо до гората Laurissilva, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен с уникалната си екосистема от лаврови гори.

Флорално наследство: Регионът е богат на флора, с различни ендемични растителни видове, допринасящи за неговото екологично разнообразие.

Традиционен фолклор: Сантана празнува традиционния фолклор с фестивали и събития, които представят мадейрска музика, танци и костюми.

Селски начин на живот: Районът поддържа селски начин на живот, като селското стопанство и земеделието играят важна роля в местната икономика.

Горски парк Queimadas: Посетителите могат да разгледат горския парк Queimadas, известен със своите пешеходни пътеки през буйни пейзажи.

Празник на Сао Тиаго: Сантана е домакин на празника на Сао Тиаго, религиозен празник в чест на Свети Яков, включващ шествия и празненства.

Тематичен парк Мадейра: Регионът Сантана е дом на тематичния парк Мадейра, който предлага информация за историята, културата и традициите на острова.

Културно наследство: Културното наследство на Сантана се съхранява в музеи и изложби, подчертавайки историята на региона.

В света на вечната пролет: 25 факта за Сантана, остров Мадейра
Снимка: pixabay.com

Селски места за настаняване: Посетителите могат да се докоснат до селския начин на живот от първа ръка, като отсядат в традиционни къщи за гости и места за настаняване.

Rocha do Navio: Този природен резерват в Сантана предлага зашеметяващи морски скали, дива природа и панорамна гледка към Атлантическия океан.

Levada do Rei: Туристите могат да изследват Levada do Rei, известна пътека за левада (напоителен канал), известна със своята живописна красота.

Местни занаяти: Сантана е известен със своите местни занаяти, включително бродерия, ракита и керамика.

Селски пазари: Седмичните пазари в Сантана предлагат пресни местни продукти, ръчно изработени занаяти и традиционни храни.

Културен център: Културният център Santana е домакин на събития, изложби и дейности за популяризиране на местните изкуства и култура.

São Roque do Faial: Близка енория, известна със своята историческа църква и красиви пейзажи.

Achada do Teixeira: Популярна отправна точка за пешеходен туризъм, предлагаща спираща дъха гледка към околните планини.

Плаж Faial: Крайбрежието на Сантана включва плажа Faial, плаж с камъчета, където посетителите могат да се отпуснат и да се насладят на океана.

Традиционна кухня: Местната кухня на Сантана включва мадейрски специалитети като еспетада (месни шишчета на скара) и боло до како (традиционен хляб).

Местни фестивали: Различни местни фестивали през годината празнуват религиозни и културни традиции.

Pico das Pedras: Живописна гледка в Сантана, предлагаща панорамна гледка към планините и крайбрежието.

Сантана, Мадейра, със своите уникални културни и природни забележителности, е завладяваща дестинация, която демонстрира красотата на острова и неговото богато наследство.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин