Защо да посетите красивите езера в Доломитите? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо да посетите красивите езера в Доломитите?
Автор: Peika.bg
Защо да посетите красивите езера в Доломитите?
Снимка: pixabay

В Доломитите има красиви езера. И е невероятно изживяване да ги посетиш! На езерата можете да плавате, да се насладите на красивата природа и да релаксирате.

Доломитите са прекрасна дестинация в Италия. Позиционирано е централно, тъй като е само на около два часа от Венеция. Това е невероятно място за тези, които обичат дейности на открито.

Например можете да отидете на катерене, туризъм и колоездене там. Освен това планинската верига има интересна история и храната също е невероятна.

Една от важните причини, поради които хората обичат Доломитите, е невероятната природа. Доломитите са една от най-красивите дестинации в света. Планините изглеждат великолепни, а езерата са като извадени от приказка.

Защо да посетите красивите езера в Доломитите

Ако сте в Италия, посещението на прекрасните езера в Доломитите е нещо, което определено трябва да направите. И това се дължи на много причини.

Една от причините е, че езерата не приличат на други места по света. Всички изглеждат толкова уникални и красиви!

Водата в езерата има прекрасен цвят. Ако обичате фотографията, ходенето до езерата е толкова невероятно изживяване. Тук можете да правите много снимки.

Освен това има невероятни дейности в езерата. Например, можете да наемете лодка и да видите езеро от водата! Плаването винаги е забавно нещо, но е още по-забавно, когато е на много красиво място.

Освен това всички красиви езера в Доломитите имат какво друго да предложат. Това прави забавно да видите повече от едно езеро. Можете да сравните езерата едно с друго. И ако след това се върнете в Италия, можете отново да посетите езерата, които най-много сте харесали!

Езерата са много различни през всеки сезон. Това е невероятна лятна дестинация. През лятото е много топло, можете да наемете лодка и да се насладите на слънцето. Но през зимата вали сняг и се чувства като в зимна страна на чудесата! Това прави мястото толкова уникално.

Така че има достатъчно причини да планирате пътуването си до езерата възможно най-скоро!

Съвети за пътуване за посещение на красивите езера в Доломитите

Преди да отидете до красивите езера в Доломитите, има някои неща, които трябва да знаете!

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете е, че всички езера имат повече от едно име. Това е така, защото можете да намерите Доломитите на границата на Италия и Австрия. Така че всички езера имат италианско име и немско име.

Например Lago di Braies е на немски Prager Wildsee. А на английски хората го наричат ​​Lake Braies. 

Друг пример е езерото Ландро. Хората го наричат ​​Lake Landro на английски, но на немски е Dürrensee. А на италиански името на езерото е Lago di Landro. 

Друг съвет е да носите батерия със себе си. Ако отивате на повече от едно езеро на ден, има шанс да не стигнете до точката, където можете да заредите устройството си. А зареждането на телефона може да бъде удобно.

Също така е важно да носите със себе си слънцезащитен крем през лятото. И освен това, трябва да носите топли дрехи, ако пътувате тук през зимата. Тогава вали сняг и замръзва, така че ще бъде много студено! Така че стягайте багажа в зависимост от сезона, през който ще посетите Доломитите. 

Ако искате да посетите всички езера, когато е тихо, тогава е по-добре да не ходите там през юли и август.

И последният съвет е да вземете фотоапарат със себе си, защото красотата на езерата е невероятна!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин