1 юни от приказките - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
01
1 юни от приказките
ДАТА: 01 Юни 2023 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
1 юни от приказките
Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

 

Събитието „1 юни от приказките“ включва концерт с участието на вокално-театрална формация „Врабчетата“ и детски хор „Пим-Пам“, концерт на талантливи деца от 119 СУ и 81 СУ, интерактивен танцов спектакъл „Браво, деца!“, четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, „Джаз за деца с Венци Благоев“, уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков и много други забавления!

 

Фестивалът се провежда на територията на спортен комплекс Амик Спорт с адрес "акад. Георги Бончев №4", в непосредствена близост до сградата на издателство БАН. В закритото пространство в комплекса на терена на футболното игрище ще се състоят спортните инициативи и интерактивната театрална постановка за деца „Браво, деца!“. В нашата импровизирана класна стая ще влезе художничката Мира Мирославова, която ще проведе уъркшоп по изобразително изкуство.

 

Събитието е подходящо за деца от 3 до 14г.

 


Подробно описание на програмата:

 

Сцена 1

 

Дневният фестивал за деца „1 юни от приказките“ ще представи авторско и популярно творчество на български автори с концерти на детските вокални формации „Врабчетата“ и „ПИМ ПАМ“, с дължина 40 минути всеки. Талантливи ученици от столичните училища 119 СУ и 81 СУ ще изпълнят свой вокален и инструментален репертоар с дължина 30 минути всеки, с участието на музикалните ръководители на учебните заведения.


Програмата ще продължи с 40 минутно обучение по първа помощ с ръководител Лазар Радков, който споделя своя опит през последните две учебни години. Неговите демонстрации са насочени към деца от 1 до 5 клас. Целта на обучението му е както за откриване първите симптоми на инсулт при възрастните, така и за умения за спасение на човешкия живот в критични ситуации.


Забавната програма на събитието ще продължи с четене на популярния формат Пощенска кутия за детски приказки. В четенето ще вземат участие актьорите Петко Венелинов и Живко Джуранов, които имат голям опит с детската публика в театралното пространство и на специални събития с детска публика. С тях на сцената ще бъде и Ралица Найденова- автор на хитовата детска поредица „Приключенията на принцеса Точица“, която ще създаде специално за събитието нови истории от поредицата приключения. Четенето ще продължи 45 минути и ще включва музикално оформление и интеракции с децата зрители.


За финал ще се насладим на проекта „Джаз за деца с Венци Благоев“, който ще продължи 90 минути. Петима професионални музиканти и певица ще разкажат на децата за различните музикални инструменти, ще ги поканят на сцената, за да опитат да свирят на тях, ще се запознаят с нотната стълбица и методите на композиция.

 

Закрита сцена 2

 

На закритата сцена през целия ден ще се провеждат спортни и танцови инициативи. Интерактивният спектакъл „Браво деца!“ ще се проведе три пъти в рамките на деня с продължителност 40 минути всеки. С това представление звънецът бие за всички, които никога не са свирили на въображаема китара в парка или в училищния двор, или не са били част от танцов състав. То е специално подготвено от немския колектив LIGNA, който българската публика вече познава от продукциите „Тайно радио“, „Опиянение и гняв“, и поредицата „Нонумент“. „Урокът“ LIGNA ще преподава в слушалки, които всеки участник получава на място. В тях започва да звучи радио пиеса, в която се сместват разказ и инструкции за движение, така че постепенно децата превземат мястото, на което се намират – парка, улицата, площада, двора.


Спортните активности сме поверили на Pole Dance Bulgaria, които ще учат малките ни гости на въздушна акробатика. Децата ще развият своите координационни умения с функционално-координационни тренировки за изграждане на сила, баланс и дисциплина. Ръководител на активностите ще бъде Диана Терзийска- основател на Pole Dance Bulgaria.

 

Сцена 3

 

В нашата импровизирана класна стая, художничката Мира Мирославова ще направи уъркшоп по изобразително изкуство за малките. Децата ще се докоснат до различните техники, с които художниците боравят. Всички материали за класа по рисуване са осигурени от организаторите на фестивала.

---------------------------------------------------------------------------

Програма по часове:

 

Сцена 1:

 

10:00ч – Начало – откриване от водещ
10:15ч. - Изява на талантливите деца от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“
10:40ч. - Изява на талантливите деца от 81 СУ „Виктор Юго“
11:10ч. – Концерт на вокално-театрална формация „Врабчетата“
12:00ч. – Концерт на детска вокална формация „ПИМ ПАМ“
13:00ч.- Обучение по първа помощ с Лазар Радков
14:30ч. – Пощенска кутия за детски приказки с участието на актьорите Живко Джуранов, Петко Венелинов и писателката Ралица Найденова
15: 15ч. – Джаз за деца с Венци Благоев

 

Закрита сцена 2:

 

11:00ч. – „Браво, деца!“
12:30ч. - „Браво, деца!“
14:00ч. – Въздушна акробатика за деца
15:30ч. - „Браво, деца!“

 

Сцена 3:

 

0т 10:30ч. до 12:30ч.– Научи се да рисуваш с Мира Мирославова

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин