3 март в Пампорово - Пампорово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
03
3 март в Пампорово
ДАТА: 03 Март 2020 ЧАС: 10:30 МЯСТО:
Добави в календара
3 март в Пампорово

Скиори и сноубордисти с трибагреници и народни носии ще отбележат Националния празник в Пампорово


За четвърта поредна годинаскиори и сноубордисти в народни носии ще се спуснат заедноот връх Снежанка в Пампорово по случай Националния празник на България. В ски шествието могат да се включат желаещи от всяка възраст. Лифтовете до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците безплатно от 10:30 ч. до 11:30 ч ,когато ще стартира масовото спускане.


Тази година за празничното настроение на присъстващите ще се грижи Общинският духов оркестър – гр. Добрич, който ще свири на плаца „Студенец“ още от сутринта на 3 март. Поводът ще бъде отбелязан и с превърналите се в запазена марка хора със ски под съпровода на родопска музика.


Празничното скишествие ще потегли в 11:30 часа от телевизионната кула “Снежанка”, ще премине по писта № 6  и ще завърши на плаца на лифт станция „Студенец” 2, където в 12:00 часа ще отекне химнът на Република България. От 10:30 до 11:20 всички работещи лифтове в Пампорово безплатно ще качват желаещите да участват в спускането.


Предистория на събитието:


Събитието, което създадохме през 2017 година, бързо се превърна в една от най-обичаните и атрактивни инициативи за отбелязване на Трети март. По този сплотяващ и новаторски начин участниците отдават почит едновременно към Националния празник и към българската фолклорна традиция. Всяка година събитието привлича все повече посетители, не само от рализчни краища на българия, но и гости от чужбина. През миналата 2019 година над 8 хиляди души се стекоха в курорта, за да отбележат заедно тържествения повод. Това превърна Голямото ски спускане със знамена и народни носии в най-посещаваното събитие в Пампорово.


Автор на идеята и организатор е Антония Каменичка. Събитието се осъществява с подкрепата на „Пампорово“ АД.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин