3 март в Поморие - Поморие, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
03
3 март в Поморие
ДАТА: 03 Март 2020 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
3 март в Поморие
Източник: Община Поморие

Поморие ще отбележи 142 години от Освобождението на България


142-та годишнина от Освобождението на страната ни от османско владичество ще бъде отбелязана в Поморие с тържествен спектакъл.


Честването на 03.03.2020 г. (вторник) ще се започне в 10:00 часа пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, в центъра на града, с издигане на националния флаг на Република България.


Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а в памет на всички герои, загинали в Руско-турската  освободителна война, ще бъдат поднесени венци и цветя.


Празничната програма ще продължи от 11:30 часа, с участието на Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“, с ръководител Владимир Данаилов, Общински духов оркестър, с диригент Ангел Панцирков, танцови и хорови състави от гр. Ахелой и с. Александрово, ТК „Поморие”, ПК „Св. Георги” – гр. Поморие и „Ротари клуб” – Поморие.


В навечерието на празника, на 2 март 2020 г., в 12:10 ч., учениците от СУ „Иван Вазов” гр. Поморие ще представят традиционната фотоизложба „Да погледнем на България с очите на Вазов”, а екипът на НЧ „Светлина 1939“ гр. Поморие кани всички на тържествен концерт, посветен на Освобождението на България, който ще се започне в 18.00 ч., същия ден, в залата на читалището.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин