After Fest – безплатен музикален фест на Витоша - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
03
After Fest – безплатен музикален фест на Витоша
ДАТА: Oт 03 Септември 2016 до 05 Септември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
After Fest – безплатен музикален фест на Витоша

Хижа „Момина Скала”, София, Природен парк „Витоша“


Музика на живо, планински преходи и многобройни уъркшопи на Витоша – това е “After Fest”!


В три поредни дни – от 3 до 5 септември включително, на поляната до хижа „Момина скала“ в Природен парк „Витоша“ ще се състои “After Fest” – единственото музикално събитие, което събира вече доказали се имена на музикалната сцена в България и чужбина, както и някои от най – изявените и активни млади музиканти у нас.

Освен богатата музикална програма, включваща както актуални и познати, така и нови и свежи имена (Jeremy?, Oratnitza, SmallMan, Southwick, So Called Crew, Dead Man’s Hat, Vlada Tomova, Belonoga, Lady&Gents, Out In Space, Krekhaus Jam и Nu/Ance) организаторите ще предложат и много атрактивни дневни занимания – и в трите дни от 12 ч. на обяд всеки ще има възможността да се включи в уъркшопите за малки и големи, включващи куклен театър, литературни четения, занаятчийство, цирково изкуство, йога, беседи, аюрведа, ръкоделие, хенд мейд базар и още много изненади за всички посетители на фестивала. Самата местност е и изключително удобна като разположение и отправна точка за неуморните планинари – връх Камен дел е съвсем наблизо, а Боянският водопад е на по-малко от час ходене пеш.


Именно заради това “After Fest” е чудесна възможност за всеки да посети културно събитие на открито, в почивните дни преди Официалния празник за Деня на Съединението на България (събота, неделя и понеделник) заедно със семейството си в невероятната и спокойна атмосфера на Витоша, откъснат поне за малко от забързаното градско ежедневие.

До локацията има градски транспорт (автобус №63) – факт, който прави “After Fest“ наистина достъпен!

Ще бъдат осигурени велогардероб, два бара за напитки, място за хранене с аюрведична, вегетарианска, стандартна месна кухня и домашни кексове и сладкиши, къмпинг място, еко тоалетни, хамаци, обособен палатков лагер в непосредствена близост до фестивалната зона за всички желаещи да споделят “After Fest” емоцията и преживяването докрай и да пренощуват под звездите в планината.


Единственото условие е след 22 ч. лицата под 18 години да бъдат с придружител като декларации за придружител ще могат да се попълват и при служителите на входа.

Концертната част и в трите дни започва в 18 ч.
Не се допуска внасяне на оръжие и бутилки в зоната на фестивала!

Line Up:
03.09.2016 г. -  SmallMan, Oratnitza, Vlada Tomova, Belonoga
04.09.2016 г. -  Southwick, Lady&Gents, Out In Space, So Called Crew
05.09.2016 г. -  Jeremy?, Krekhaus Jam, Nu/Ance, Dead Man’s Hat

Изпълнители:
Jeremy?: най-популярната и търсена рок група в България напоследък. Живите им изпълнения са експлозивна смес от светлинни ефекти, запомняща се сценография и наелектризиращо присъствие. Освен с препълнени клубове на всичките си участия, групата вече може да се похвали  с дебютния си албум и запомнящо се подгряване на легендарните Queen на три от концертите  им.
Влада Томова: наричана “музикална посланичка на съвременна България” е завладяващ етно изпълнител, с бързо нарастваща популярност на международната музикална сцена. Съчетанието от традиционни фолклорни мотиви и съвременни аранжименти и авторски композиции я отвежда на едни от най-престижните музикални сцени (Карнеги Хол, Международния Джаз Фестивал в Монреал и др.).
Оратница: най-успешната и разпознаваема българска група извън страната. С два издадени албума, изпълнени с оригинални интерпретации на традиционните балкански ритми, пречупени през електронни акценти (dubstep, drum & bass), групата се нарежда сред хедлайнерите на повечето европейски фестивали през последните няколко години.
SmallMan: една от култовите групи на българската музикална  сцена с 15-годишна история, 3 издадени албума и редица участия на европейски фестивали. Хипнотизиращите им композиции и визия (отличаващи се с дълбоки вокали, гайда и кавал) са съчетание от тежък експериментален звук и магнетично присъствие, балансирани от вдъхновени прочити на балканския фолклор.
Белонога: Белонога, a.k.a. Гергана Димитрова, е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. Особено с Ева Квартет в последните 12 години тя участва в редица вокални проекти с музиканти от цял свят. Една нова, странна и изключително богата на емоции музика - диалог между архаичната култура на аборигените и пигмеите с мелодиката на българската песен. Основата - човешкият глас - търси директната връзка между тях в музикален свят без граници.
Krekhaus Jam: се открояват като една от най-смелите, бързо развиващите се и впечатляващи със сценично поведение и авторски песни банда, на българската музикална сцена. След запомнящи се участия във всички големи софийски клубове и няколко фестивала, групата организира първото си европейско турне.
Dead Man’s Hat: млада инди-рок банда, която е добре позната на българските слушатели от честите им и запомнящи се участия на родната клубна сцена. От скоро могат да се похвалят с втория си сингъл „After midnight”, както и с участието си на популярни фестивали.
Lady & Gents: единствена по рода си в България ska - jazz формация. С разнообразен репертоар от джаз стандарти, преработени през ска звучене, въвличащо присъствие на сцената и неустоими женски вокали те се очертават като открояващ се участник на клубната сцена.
SouthWick: иновативна жанрова смес от фънк, соул и хип-хоп, с което се открояват като едно от най - любопитните явления в музикалния живот през последните години. Повлияни от класиците на американския фънк, групата прави впечатление с прецизно отношение към сценичното си шоу и звук.
Out in Space: група млади изпълнители, които са обединени около хип-хоп традицията, разчупена с фънк ритми и нежни вокали. Групата е известна с това, че използва инструментален съпровод , вместо DJ.
So Called Crew: една от най-популярните и развиващи се хип-хоп формации през последните години. Отличаващи се с текстове, които третират актуални проблеми и запомнящи се бийтове, момчетата не оставят място за съмнение, че са разпознаваемото лице на последната вълна качествен хип - хоп в България.
Nu/Ance: бързо развиваща се алтернативна банда, която само за две години събира ентусиазирани отзиви, както от фенове, така и от музикални критици. Сред безспорните им постижения се нареждат: видеоклип с над  10 000 гледания, над 18 собствени композиции, първо място на конкурс за авторска рок песен, както и участие в най-стария рок фестивал Гитариада.

Транспорт до фестивала:
Градски транспорт до златните мостове и по маркирана пътека до х. Момина скала (около 15мин. пеша):
Маршрутка 12 - Директна линия цена: 2,50 лв - пл. Руски паметник - парк Витоша, местност Златните мостове" и по пътеката до х.Момина скала с табела “After fest”. (обща продължителност около час)
интервал на движение: 30 минути ;
При струпване на по-голям поток, може да договорите с шофьора, да извика допълнителна кола до 15 мин. начален час: 08:00 ч. Краен час: 18:00 ч.
Автобус 63 (празнични дни) Бул. Цар Борис III - Златните мостове (Витоша)/ цена: 1,60 лв Подробно развисание от тук: https://www.sofiatraffic.bg/bg/tran... час на тръгване: 6:34 / 7:05 / 7:40 / 8:15 / 8:30 / 8:50 / 9:25 / 10:00 / 10:35 / 11:10 / 12:05 / 12:45 / 13:25 / 14:10 / 14:50 / 15:30 / 16:12 / 16:22 / 17:32 / 18:07 / 18:42 Златните мостове (Витоша) - бул. Цар Борис III - час на тръгване: 7:23 / 7:58 / 8:33 / 9:08 / 9:43 / 10:18 / 10:38 / 11:13 / 11:53 / 12:33 / 13:18 / 13:58 / 14:38 / 15:20 / 16:00 / 16:40 / 17:15 / 17:50 18:25 19:05 19:45
Зелена линия Витоша (празнични дни) - безплатно Стадион "Васил Левски" - Златните Мостове - час на тръгване: 08:00 / 09:00 + Златните Мостове - Стадион "Васил Левски" - час на тръгване: 17:00 / 18:00
За любителите на дългите разходки има обходни маршрути, информация за тях може да намерите в сайта на Парк Витоша.
After fest споделено прибиране.
Всички знаем ,че хубавата музика върви и с хубави напитки. Организаторите са се погрижили и за това. На зоната на фестивала ще можете всеки от дните след 21 ч. на “мястото за споделено пътуване” да се организирате по “комшийски”. И да си поделите такси на фиксирани цени по квартали. Цените ще бъдат обявени на място в рамките на 5 до 10 лв на човек.


Нощувки:
За най- запалените фестивалци - Безплатен къмпинг на място ( ако си носите палатка ) На 700 м от фестивалната зона - хижа Планинец - телефон за резервации: +359892966393

Работилнички за деца:
Кога? - 03.09 (неделя) и 04.09 (понеделник) от 13:00 - 14:30
Къде? - Творилница
Какво? - ”Направи си сам работилница с Деяна“ -цветя от салфетки и огърлици с мъниста от солено тесто за деца от 3 до 33г.
Водещ: Деяна Петрова
Пространство за споделяне опит и вдъхновения.

Кога? - 04.09 (неделя) и 05.09 (понеделник) от 15:00 - 16:30
Къде? - Творилница
Какво? - "Маски сред гората с Радост" - ще занимава малчуганите над 5 години с направата на различни интересни фестивални маски. Местата са ограничени. Предварително записване на информационна шатра.

Кога? - Всеки ден от 13:00-15:00
Къде? - Информационна шатра
Какво? - Доброволците от Фондация "П.У.Л.С."и Младежките клубове "П.У.М.А.С." и "Да Бъдем приятели" - гр. Перник ще представят дейността си и ще ни разкажат малко повече за превенцията от ХИВ.

Кога? - 05.09 от 13:00 - 14:00ч.
Къде? - Театрална зона
Какво? - Improduce me! академията гостува  на поляната на After fest за една творческа After забава.
Докато се забавляваме, изучаваме импровизационни похвати, разиграваме сцени, анализираме добри и лоши примери.
Участниците могат да научат повече за театъра, сценичните форми на изява и разнообразните жанрове на изкуството, свързани с импровизаицята.
Водещ: Николай Димитров
 
Кога? - 05.09 от 14:30 до 15:30
Къде? - Театрална зона
Какво? - Ателие” Шекспир и популярната музика “- Шекспировото творчество, разбира се театрално, но също и поетично, е неразривно свързано със световната популярна култура, и по-специално с популярната музика, включително и българската. Най-напред ще се разходим набързо през историята на тази връзка, като си  припомним някои от най-ярките парчета. След това ще погледнем няколко шекспирови текста, на английски и на български, и ще помислим, всички заедно или в по-малки групи, как можем да ги използваме, за да създадем музика: адаптиране и аранжимент или пълно претворяване и импровизация по идеите, които се съдържат в текста. Носете си инструменти, или се уговорете с някой от музикантите да ви заемат;)
Водещ: Георги Няголов

Кога? - Всеки ден от 13:00 до 18:00
Къде? - Творчески кът
Какво? - “Art and fest”- Творилница
Questland и Art and Blog те предизвикват! Разгърни своя творчески потенциал ! Създай си After fest артикул с уникална щампа, собственоръчно. Остави своя отпечатък във времето за по-дълги After fest спомени. Организаторите са се погрижили  да имаш всичко необходимо на място, за да твориш с печати от линолеум и бои върху тениски, шапки или кърпи. (До изчерпвяане на количествата) Всеки закупен артикул ти дава право на участие в томболата за дневна награда - ваучер за игра в Questland escape room.

Кога? - Всеки ден от 13:00 до 19:00
Къде? - Гейм зона за пораснали деца
Какво? - “After beer day ”
- 1,2,3 ...на “After fest” иди , пий и спечели!  1,2,3 от вас ще си тръгнат с цветен облак от Парашутка, а три отбора ще спечелят -  50% отстъпка за игра в Room66. Научи как да спечелиш мечтата на всеки любител на релакса под открито небе или голяма доза забавление за теб и твоите приятели от информационната шатра на фестивала.
 
На разположение на гостите са :
Кога? - Всеки ден
Къде? - Хамачена градина
Какво? - After отмора под сенките с гостите ни от Пловдив, които ще ви покажат как се бичи истински Айляк на хамак

Кога? - Всеки ден
Къде? - Релакс зона
Какво? - Парашутки на разположение на гостите за почивка - Където не само ще се насладите на комфорта на парашутките , а ще можете да си спечелите една.
Как? Като напишеш своето оригинално “Афтър фест” позитивно послание върху специалната After fest парашутка.  Повече информация от нашия аниматор на място.

Кога? - Всеки ден
Къде? - Афтър фест базар
Какво? - Тениските на Goloka ще красят и трите дни на феста. Както и прекрасните ръчно правени бижута, картинии сувенири от подбраните ни български творци.

Няколко бара за бира, както и коктейли и твърд алкохол от Бар Без Край, Хапване от свежите “Фреш ъп “сандвичи и пресни плодове , а Караван Китчън ще се погрижат за готвените манджички.

Обособена неохраняема къмпинг зона. Химически тоалетни.
Кът за “споделено After fest прибиране” - с фиксирани цени на таксита по зададени маршрути

Медицински пункт от “Университетски спасителен отряд”


Вход свободен!

Очакваме Ви!

Повече информация тук.
Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин