Боливия - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Боливия
Пътешествия за Боливия
Какво представлява карнавалът в Санта Крус? Игра на пейнтбол (да, правилно прочетохте), шествие на цветове,образи и традиционни облекла. Всеобщ танц,...
Санта Крус де ла Сиера, Боливия
Летенето... Още от времето на Дедал и Икар една от най-съкровените и дръзки човешки мечти. Съществува само едно кътче на земното кълбо, където...
Боливия
Информация за Боливия
Столица: Ла Пас
С какви пари: Боливано
Часова зона: -6, няма лятно часово време
На какъв език: Официалните езици са испански, аймара и кечуа. Английският не е разпространен. Боливия е едно от най-добрите места да научите испански, заради чистия език, който се говори там.
Най-добро време: От май до октомври, когато времето е сухо и ясно. Избягвайте месеците ноември-април, когато падат най-много валежи и придвижването на места е невъзможно.
Пазаруване: Магазините са отворени през седмицата до 18:30 часа, с обедна почивка между 12:30 и 15 часа. В събота работят до 17 часа. Неделя е почивен ден.
Щепсели и контакти: В Ла Пас ще ви е необходим адаптер, а на много места и американски тип накрайник, които може да закупите и на място.
Как да останем здрави: Препоръчителни са ваксинациите срещу жълта треска, хепатит А и Б, тиф и дифтерит. Пазете се от комари, пренасящи малария.
Религия: Католици, протестанти и традиционни инка вярвания
Абонирайте се за нашия бюлетин