Естония - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Естония
Пътешествия за Естония
Ако обичате да плавате, ако обичате морето или направо и двете, тогава вашето място е естонският музей Сийплейн Хърбър (The Seaplane...
Талин, Естония
Информация за Естония
Столица: Талин
С какви пари: Евро
Часова зона: Същата
На какъв език: Официалният език е естонски. В повечето по-големи градове английският е разпространен. В Талин много хора говорят немски и финландски. На места се говори и руски..
Най-добро време: Късната пролет и лятото. Юли и август са най-топлите месеци. Избягвайте септември заради многото дъждове. Зимните месеци предлагат забавления като ски, кънки на лед и леден риболов, но тогава денят е изключително къс и много от обичайните атракции са затворени.
Пазаруване: Магазините се отворени обиконовено от 9 до 18 часа. В събота често затварят в ранния следобед. По-малките магазини са затворени в неделя, но търговските центрове и супермаркетите работят, както всеки друг ден, до 20-21 часа. Чудесен сувенир са ръчно изплетените вълнени пуловери, кехлибарените бижута, стъклото и керамиката. На много места може да наблюдавате артистите докато изготвят своите изделия.
Религия: Нерелигиозни
Абонирайте се за нашия бюлетин