Изложба в Монтана по случай 8-и март - Монтана, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
05
Изложба в Монтана по случай 8-и март
ДАТА: Oт 05 Март 2021 до 15 Март 2021 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Изложба в Монтана по случай 8-и март

Мартенският културен календар в Монтана започва с изложба на 14 художнички. Творбите им са подредени от днес в галерия „Кутловица”. Изложбата е посветена на Международния ден на жената – 8-и март. Тя се организира за шеста поредна година, уточни Таня Василева от дружеството на художниците „Тенец”.


Сред творбите се открояват две абстрактни картини „Момент 1” и „Момент 2” на Виолета Апостолова. Те впечатляват с експериментирането в смесена техника – колаж, акрил и рисунка с туш. Творбите са създадени в рамките на международния проект „Постмодерни приказки” и вече са показвани на изложба в НишСърбия.


Ценителите няма да останат безразлични към акварелите на Елена Жаблянова и на Виктория Михайлова. С колорита си приковават вниманието картините и декоративните пана на Лорета Велкова. Те съчетават по оригинален начин нейното невероятно цветоусещане с фигури от чипровските килими.


По яркост на багрите ги конкурира акрилната живопис на Таня Василева. Тя е един от визуалните акценти в изложбата. Този път Сияна Миланова – утвърдена като име в сферата на керамиката и въобще на приложното изкуство, изненадва с три акварелни пейзажа. Разпознаваема с авторския си стил е керамиката Светлана Иванова. Интересни са малките пластики от папие маше на Марияна Тодорова, които са свежа провокация към чувството за хумор.


В изложбата са намерили място живописни творби на Снежана Иванова, Раиса Симеонова, Цветана Горанова, които присъстват в последните две издания на осмомартенската изложба на дружеството на художниците „Тенец”. Радва присъствието на 17-годишната Сияна Джелепска – възпитаничка на студио по изобразително изкуство „Рениарт”.


Изложбата базар ще остане в галерията на бул. „Трети март” №64 до 15-и март. Тя подсказва идеи за оригинални подаръци за 8-и март.

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин