Коледен базар във Велико Търново - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
30
Коледен базар във Велико Търново
ДАТА: Oт 30 Ноември 2018 до 31 Декември 2018 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Коледен базар във Велико Търново

С дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ и вокални изпълнения на възпитаниците на Студио „Румина“ в 18,00 ч. на 30 ноември 2018 г., петък, ще бъде официално открит Коледният базар във Велико Търново.


Базарът, създаващ празнична атмосфера и коледно настроение, се организира от Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.


През целия месец декември в 25-те къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“, ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а децата ще могат да се забавляват в специален атракцион.


В началото на базара ще е Коледният календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост, под внушителна естествена елха, ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22-ри декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.


В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХII“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.


В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании. На 7-ми и 8-ми декември ще е дарителската акция на Фондация „Искам бебе“. За четвърта поредна на базара къщичка ще има Сдружение „Приятели на животните ВТ“, където ще си събират парични средства, храна, одеала, постелки и  играчки за бездомните животни.


Всяка събота през декември на специално изградената открита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от Велико Търново и хоротеки.


Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа в периода 1-31 декември 2018 г.


КОЛЕДЕН БАЗАР
ПАРК "МАРНО ПОЛЕ",  1 - 31 ДЕКЕМВРИ 2018г.
ПРОГРАМА


 30 ноември /петък/


18,00 ч.  – Официално откриване на Коледен базар 2018:  Дефиле на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“  и Студио „Румина“


1 декември  /събота/


11,00 ч. - Музикална школа „Елита“


12,00 ч. - Хоротека


8 декември /събота/


11,0,0 ч. - Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live


11,30 ч. - Вълшебствата на Ник Меджик


12,00 ч. - Хоротека


15 декември /събота/


11,00 ч. –Изпълнения на вокална школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица


12,00 ч. - Хоротека


22 декември /събота/


11,00 ч. -  Студио „Румина“


12,00 ч. - Хоротека


29 декември /събота/


11,00 ч. - Вокално студио „Таланти“


12,00 ч. - Група „Спейс“


Всеки ден - Детски атракцион, до 22 декември – Коледна поща

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин