10 места, които да посетите в Лисабон + видео - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 места, които да посетите в Лисабон + видео
Автор: Peika.bg
10 места, които да посетите в Лисабон + видео

Красива архитектура, изкуство на всеки ъгъл, Фадо музика, бикоборство - това са само част от вълшебствата, които можете да откриете в португалската столица - Лисабон!

Подбрали сме ви 10 места, които задължително да посетите, при посещението си на този романтичен град. 

На финала можете да видите и видео от Лисабон, което директно ще ви пренесе там и ще ви омае със свободолюбивия си дух!

1. Ботаническата градина на Университета в Лисабон - Там ще откриете разнообразие на растителни видове от цял свят, включително тропични и екзотични видове. Можете да се разходите и да си почините с любим човек сред тази красота.

2. Арената за борба с бикове Кампо Пекуено - В Лисабон бикоборството е цяло изкуство. То е  важна част от културното богатство на страната. 

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

3. Площад Маркиз дьо Помбал и площад Терейро до Пако - Той е най- големият открит площад в Европа. Ще бъдете впечатлени от величествената архитектура и големи мащаби, красиви хотели и ресторанти. Търговският център на португалската столица се простира от площад Росиу до Площадът на търговията.

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

4. Музеят на Азулежу - Той се намира в някогашният манастир на Божията майка. В него можете да разгледате изрисувани керамични плочки, които са уникални и типични за португалската архитектура. В Лисабон те могат да се видят навсякъде- по фасадите на сгради, църкви, в метрото и по площадите. 

10 места, които да посетите в Лисабон + видео
Снимка: Flickr

5. Паркът на нациите - Построен е специално за изложението Експо’98. Непременно вижте Португалския павильон, Кулата Васко да Гама, Павильонът на знанието. Разгледайте и различните музейни и изложбени експозиции.

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

6. Алфама - Ако искате да усетите духа на Лисабон, разгледайте най- стария и живописен квартал Алфама. Там можете да видите Лисабонската катедрала (Santa Maria Maior de Lisboa or Sé de Lisboa), Замъкът на Св. Георги, издигащ се от най- високия хълм, Терасата Largo das Portas do sol, от където може да се полюбувате на красивите гледки към града и реката. Съветваме ви да разгледате и музеите на декоративните изкуства и Фадо музиката, за да се запознаете с културното богатство на Португалия

10 места, които да посетите в Лисабон + видео
Снимка: Flickr

7. Океанариума - Той е вторият по големина в света. В централната му част има огромен аквариум с около 25 000 вида морски растения и животни. Той също се намира в Парка на нациите.

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

8. Квартал Белем -  Кулата Белем е най-разпознаваемият символ на Лисабон, под закрилата на ЮНЕСКО. Вижте и  президентската резиденция „Паласио де Белем“, както и Йеронимският манастир, където се намират Музеят на корабоплаването и Националният археологически музей.

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

9. Двaта моста над река Тежу - Те са едни от символите на града. Най-известен е мостът „25- ти април”, свързващ Лисабон с област Алмада. Мостът „Васко да Гама” пък е най-дългият мост в Европа - 16 км. Разходете се и по двата и ще останете очаровани от спиращите дъха гледки, които ще се открият пред вас.

10. Паметникът на откривателите - Той е отправна точка на почти всички Велики Географски открития, построен в чест на мореплавателите, открили „нови“ светове през XV и XVI век. Паметникът също се намира в Белем. Величественият монумент е във формата на кораб с платна, а на борда му се открояват фигурите на личности като Педру Алвареш Кабрал (откривателя на Бразилия), Васко да Гама, Фернандо Магелан и др.

10 места, които да посетите в Лисабон + видео

А сега, за да усетите духа на Лисабон, вижте това невероятно видео на Алекс Соловиев:

Lisbon moves from Alex Soloviev on Vimeo.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин