10 места, които трябва да посетите в Торонто - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 места, които трябва да посетите в Торонто
Автор: Peika.bg
10 места, които трябва да посетите в Торонто
Снимка: pexels

Ако търсите страхотна дестинация за опознаване и преживяване на оживена градска култура, Торонто е мястото, където трябва да бъдете. 

Този спиращ дъха град има какво да предложи, включително набор от места, които трябва да посетите. От културни преживявания до дейности на открито и други, Торонто е идеалната дестинация за незабравима ваканция.

1) Кралски музей на Онтарио

Една от най-емблематичните дестинации в Торонто е Кралският музей. Създаден през 1912 г., този музей е дом на над 6 милиона предмета и артефакти от култури по целия свят. От древноегипетски мумии до скелети на динозаври, има по нещо за всеки. Музеят разполага и с широка гама от интерактивни експонати и галерии, включително Пещерата на прилепите, Градината на дивата природа и Галерията на Канада. Освен това музеят е домакин на специални събития и програми всеки месец, като лекции и семинари, които са отворени за обществеността.

2) High Park

Един от най-популярните паркове в Торонто. Този парк се простира на повече от 161 хектара и предлага широка гама от дейности и атракции. От градини и детски площадки до зоопарк и езеро, High Park има по нещо за всеки.

3) Оранжерията на Алън Гардънс

Allan Gardens е дестинация, която трябва да посетите. Тази зашеметяваща зимна градина е дом на множество екзотични растения и цветя от цял ​​свят. От кактуси до орхидеи, оранжерията е красив оазис в центъра на града. Оранжерията също така е домакин на различни събития през цялата година, като прожекции на филми на открито и концерти. Освен това посетителите могат да участват в семинари и образователни програми, за да научат повече за растенията и градинарството.

4) Научен център на Онтарио

Научният център на Онтарио е идеалната дестинация за тези, които искат да изследват науката и технологиите. Този интерактивен музей е дом на над 800 интерактивни експоната и галерии, включително Science Arcade, Planetarium и Science Theatre.

5) Scarborough Bluffs

Scarborough Bluffs са едно от най-зашеметяващите природни чудеса в Торонто. Този величествен скален склон се простира на над 15 километра и предлага зашеметяваща гледка към езерото Онтарио. Също е дом на множество диви животни, включително птици, костенурки и дори бобри. Освен това посетителите могат да изследват пътеките на място и да се насладят на зашеметяващата природа.

6) Острови Торонто

Островите на Торонто са една от най-популярните дестинации. Този зашеметяващ архипелаг е дом на редица дейности на открито, включително плуване, гребане и колоездене. Островите също така разполагат с широка гама от атракции, включително тематичния парк Centerville, фара Gibraltar Point и фермата Far Enough. Освен това посетителите могат да изследват пътеките на място и да се насладят на зашеметяващите гледки към силуета на града.

7) Evergreen Brick Works

Evergreen Brick Works е уникална културна дестинация, разположена в сърцето на центъра на Торонто. Това зашеметяващо съоръжение е дом на набор от интерактивни експонати, галерии и програми, които изследват устойчивостта и градската екология. Brick Works също така е домакин на различни специални събития, като лекции и семинари, които са отворени за обществеността. Освен това посетителите могат да разгледат кафенето и пазара на място, където се предлагат пресни местни продукти и занаятчийски продукти.

8) Художествена галерия на Онтарио

Художествената галерия на Онтарио е емблематична дестинация в Торонто. Тази зашеметяваща галерия е дом на множество произведения на изкуството от цял ​​свят, включително произведения на Моне, Рембранд и Ван Гог. Освен това посетителите могат да разгледат кафенето и магазина на място, който включва уникални предмети от местни занаятчии.

9) Районът на дестилерията

Distillery District също е домакин на различни специални събития през цялата година, като прожекции на филми на открито и концерти. Освен това посетителите могат да разгледат пивоварните, дестилериите и винарните на място, които предлагат дегустации и обиколки. Distillery District е идеалната дестинация за онези, които искат да изследват оживената култура на града. Независимо дали търсите вечер навън или просто искате да се насладите на атмосферата, Distillery District е идеалното място за разглеждане.

10) Канадският аквариум на Рипли

Аквариумът Рипли в Канада е задължителна дестинация за тези, които искат да изследват чудесата на океана. Независимо дали сте ентусиаст на морския живот или просто търсите забавен ден навън, Аквариумът е идеалното място за изследване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин