10 от най-красивите места на Земята - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 от най-красивите места на Земята
Автор: Peika.bg
10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Вероятно един цял живот няма да ни стигне да посетим всички най-красиви места на света, но това не означава, че не можем да опитаме или поне да помечтаем. В днешно време технологиите ни предлагат невероятната възможност да се любуваме на невероятни гледки, макар и само от екрана на телефона или компютъра. 

И тъй като мечтите са безплатни, днес ще ви покажем един от най-красивите кътчета на нашата планета и да ви дадем идеи за някое от следващите ви големи пътешествия!

Залив Халонг във Виетнам

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

За мнозина морският пейзаж на залива Ха Лонг е синоним на Виетнам. Круизите плават в изумруденозелени води сред хиляди скалисти острови, спирайки в грандиозни пещери, из които посетителите могат да се разхождат, разглеждайки впечатляващи, вековни образувания. Мистичната красота на залива Ха Лонг го превръща в атракция в страната, но все още е възможно да намерите уединени кътчета, които да наречете свои.

Баган в Мианмар

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Разположен в централен Мианмар, само на 4 часа път от  Мандалай , Баган е един от най-големите археологически обекти в света. Посетете този удивителен исторически град с повече от 2200 големи и малки храма. Разположен сред гъста зеленина в басейна на река Айяравади с мъгливи планини на разстояние, Баган със сигурност ще ви очарова с мистичния си вид. Храмовете се издигат над короните на дърветата, представяйки перфектна картина на посетителите.

Баган е първата столица на езическото кралство между 9-ти и 13-ти век. Повече от 10 000 будистки храма, пагоди и манастири са построени по време на най-разцвета на кралството между 11-ти и 13-ти век. Днес около 2200 храма и пагоди все още са оцелели и се грижат внимателно от правителството.

Венеция в Италия

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Италианският град Венеция се намира на Адриатическо море в североизточната част на страната. Градът е разделен на шест области и едни от най-известните острови са Лидо ди Венеция, Мурано и Бурано. Особеното при посещението на Венеция е, че в града няма нормални пътища. Има един дълъг мост между континента и Венеция, само с един път и железопътна линия. Всеки друг транспорт минава през известните канали - от които има около 177 - до и от повече от сто острова, които съставляват Венеция. Canal Grande е един от най-широките каналии освен туристически кабинков лифт , можете да изберете и воден автобус ( вапорето ), за да се придвижвате в града.

Поради типичното местоположение на различните части на града - всички заобиколени от толкова много вода - град Венеция е известен със своите мостове (включително моста Риалто ), но също така и с многото площади (като Пиаца Сан Марко със Светия Базиликата Свети Марко ).

Zhangye danxia в Китай

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Националният геоложки парк Zhangye Danxia се намира в източното подножие на планината Qilian в провинция Gansu, Китай. Геоложкият парк има грандиозна зона с релеф Danxia (/dan-sshyaa/„червен облак“), която обхваща около 50 квадратни километра. Релефните форми са истински шедьовър на природата. Пъстрите планински хребети са като преобърната палитра от небето. Местните водачи познават най-добрите платформи за наблюдение и най-добрия маршрут, за да видите най-красивите части на тази област.

Водопадите Игуасу, Аржентина и Бразилия

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Водопадите Игуасу са една от най-важните дестинации в Аржентина, Бразилия и изобщо цяла Южна Америка! Всяка година милиони хора посещават тази красива природна атракция, която Аржентина и Бразилия предлагат. Националният парк Игуасу се състои от два национални парка, единият във Фос де Игуасу (Бразилия), а другият в Пуерто Игуасу (Аржентина). Любопитното е, че макар да се виждат само водопадите като основна атракция, паркът е с размер от 252 982 хектара (67 720 от аржентинската страна и 185 262 от бразилската).

Тези водопади успяват да привлекат толкова много внимание, че биват обявени за национални паркове (1934 г. в Аржентина и 1939 г. в Бразилия).През 1984 г. ЮНЕСКО ги обяви за обект на световното културно наследство.

Метеора в Гърция

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Манастирите Метеора – чудото на Гърция. Няколко километра северозападно от град Калабака, впечатляващите скали на Метеора се издигат от равнините на Тесалия и са едно от най-невероятните места в Гърция. Преди много векове върху тези гигантски скали със спиращ дъха пейзаж, достигащ височина над 600 метра, се е формирала една от най-важните монашески общности в Гърция. Гръцката дума Метеора означава „увиснала във въздуха“ и тази фраза описва подходящо тези забележителни гръцки православни манастири.

Метеора е страхотно място, предлагащо живописни пейзажи с византийски манастири, кацнали на върха на стръмни скали, които съхраняват безценни артефакти и стенописи. Днес само шест манастира са активни с малък брой монаси и монахини, които живеят на Метеора. През 1988 г. манастирите Метеора са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Градините Kaukenhof в Холандия

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Keukenhof в Лисе е емблематична забележителност в страна, известна със своите цветя. Този красив цветен парк се отваря всяка пролет и е дом на седем милиона от най-красивите зюмбюли, лалета, нарциси, орхидеи, карамфили и други цветя. Това го прави най-големият цветен парк в света. Намира се на по-малко от 40 километра от Амстердам и е топ атракция за туристи и любители на цветята.

Парк Хитачи в Япония

Разположен в района с изглед към Тихия океан в град Hitachinaka, Hitachi Seaside Park предлага красиви цветя в своите добре поддържани големи градини през цялата година. През пролетта нарцисите, лалетата и немофилите привличат много посетители. Макове и рози цъфтят в началото на лятото, а слънчогледи - в средата на лятото. През есента можете да се насладите на кохия (летен кипарис) и цветя на космоса. През зимата могат да се видят ледени лалета, които представляват богато допълнение към флората през цялата година.

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

В градината на удоволствията можете да откриете виенско колело, разположено на 100 метра над морското равнище и предлагащо изключителни гледки. Други дестинации, които ви позволяват да се насладите на природата, включват спортните игрища Rinkan, зона за барбекю и колоездене.

Езерото Морейн в Канада

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Водите на езерото Морейн изглеждат като излети направо от небесата в Долината на десетте върха. Извисяващите се планини опасват наситено синята повърхност на езерото във формация, толкова необикновена, че само майката природа може да я оформи. Купища камъни изглежда са изпуснати от ръцете на гиганти, образувайки миниатюрни планини близо до брега на езерото. Оставете се да бъдете привлечени от пътеките, които се вият сред скалите и пътувайте отвъд планинските поляни и пенливите езера.

Пещерата Бенагил, Португалия

Пещерата Бенагил безспорно е една от най-зашеметяващите и известни природни забележителности на Португалия. Тя разполага със забележителна пещера с дупка в тавана, известна като „окото“, която осветява златните пясъци и тюркоазените води със слънчева светлина и дава поглед към синьото небе отгоре.

10 от най-красивите места на Земята
Снимка: canva

Ако планирате да пътувате до Алгарве, не забравяйте да включите пътуване до тази красива пещера в маршрута си. Пещерата Бенагил е едно от най-популярните места за посещение и както при всяка туристическа дестинация, може да стане много пренаселено, така че е важно да проучите възможностите си, преди да пътувате, за да можете да се насладите на посещението си възможно най-много!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин