10 начина, по които пътуването подобрява живота ви - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 начина, по които пътуването подобрява живота ви
Автор: Peika.bg
10 начина, по които пътуването подобрява живота ви
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пътуването е променящо живота и светогледа занимание. Независимо дали го практикувате на пълен работен ден или на уикенд база, дори без да се усещате, то подобрява живота ви. И вас самите. По следните (най-малко) 10 начина:

Ставате по-социални

На път или се научавате да се сприятелявате по-лесно с хората, или оставате сами. В повечето случаи се научавате. Любопитството ви води към нови приятелства, интересни срещи и неочаквани истории.

Ставате по-уверени в себе си

Както животът като цяло, пътуването може да ви поднесе всякакви ситуации, с които да трябва да се справяте. Когато сте в непозната обстановка и далеч от дома си, се научавате да действате, както можете, а отмятането на всяко предизвикателство ви прави по-уверени в собствените ви сили.

Научавате се да сте над нещата

Изпуснали сте влака, полетът излита без вас, хотелската ви резервация изглежда никога не е съществувала. Вместо да се ядосвате, достигате ново дзен ниво и просто се заемате с наместването на плановете си спрямо новата обстановка.

Ставате малко повече авантюристи

Когато сте извън сигурността и спокойствието на родното си място, сте по-склонни да скочите с бънджи, да се гмурнете за първи път или пък да тръгнете на пътешествие с човек, когото сте срещнали преди малко.

Научавате се да разбирате хората – без думи

Когато сте на място, където не говорите езика, се научавате да разбирате (и да се изразявате) само с жестове, мимики и странни звуци, да преценявате ситуацията по дребни детайли и по израженията на лицата на хората.

Разширявате светогледа си

Някой някога беше казал, че когато сте стигнали на другия край на света и погледнете луната – луната ще е същата, но вие няма да сте. Възприятието ви за света се променя с всеки изминат километър.

Научавате се да се справяте навсякъде

Особено ако сте живели в чужбина – първоначалният страх от непознатото е изместен от разбирането, че нещата малко по малко се нареждат и тръгват в релсите на нормалния живот.

Сдобивате се със страхотни истории

Със сигурност много по-добри в сравнение с тези, които бихте могли да разкажете, ако си стоите вкъщи. Като нашите любими истории с баби, например.

Ставате по-добър кандидат за работа

Това важи с пълна сила за професиите, свързани с креативен труд. Многобройните пътувания означават лесна комуникация с хората, широки познания и способност за излизане от собствената си зона на комфорт. Според нас пътуванията трябва да имат своето място във всяко CV.

Имате приятели по целия свят

Колкото повече пътувате и колкото по-близки човешки отношения успявате да установявате по пътя си, с толкова повече приятели във всички посоки на света ще се оказвате. Хубаво е човек да знае, че има на кого да разчита от Австралия до Швеция и Сингапур.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин