Париж за начинаещи: 10 безценни съвета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж за начинаещи: 10 безценни съвета
Париж за начинаещи: 10 безценни съвета

Отвсякъде ви дават полезни съвети за това как да си прекарате най-добре в Париж. Чудите се за какво са ви още такива? Е, все пак погледнете предложенията по-долу.

1. Щом пристигнете, направете обиколка - с лодка по река Сена, с колело или с автобус. Така ще се ориентирате и ще изберете кои забележителности да посетите в началото и кои - при следващо идване.

2. В неделя посетете квартал Маре. Там улиците са затворени за превозни средства, а заведенията работят. Ще прекарате много приятно времето си!

3. Закупете билетите си за музеите предварително, за да си спестите реденето по опашки.

4. Качва ви се на Айфеловата кула? Най-добре го направете или рано сутрин, или късно вечер.

5. Няма значение с кого говорите, винаги поздравявайте преди да попитате за информация. Започвайте всеки разговор с “Бонжур, мадам” (“Bonjour, Madame”) или “Бонжур, мосю” (”Bonjour, Monsieur”); съответно привечер заменете “бонжур” с “бонсоар” (”bonsoir”). Не се срамете да говорите на френски - мнозинството французи ще оценят опитите ви и ще отвърнат радушно.

6. Поддържайте връзка с безплатния wi-fi интернет, наличен в стотици градски паркове и площади, в библиотеките и в големите центрове.

7. Когато излизате на вечеря, преглеждайте ресторантските табели с дневните менюта за най-свежите (и обикновено най-бързите) гозби.

8. Ако търсите най-добрите изгледи към Париж, не мислете, че за тази цел имате само Айфеловата кула. Насочете се към художествена галерия “Луи Вютон” (Louis Vuitton), “Балон дю Пари” (Ballon de Paris), кулата “Монпарнас” или базиликата “Сакре Кьор” (Sacre Coeur).

9. Сложете си удобни обувки и зарежете туристическите брошури. Потърсете едно от местата, които не са толкова пренаселени с туристи: Белвил (Belleville), Батиньол (Batignolles), Бют-о-Кайе (Buttes-aux-Cailles)... и запомнете, че не е задължително да започва с буква “Б”!

10. Пазете билетчето от метрото, защото то ще ви трябва, за да излезете от метростанцията - трябва да го маркирате на излизане.

+ бонус още два:

11. Настройте се за приключения и използвайте общински колела (Vélib), най-евтиния и най-бърз превоз в Париж.

12. Лувъра е една от световните забележителности, където се чака най-дълго на опашка. В сряда и петък Лувъра е отворен до 22 часа. Ако в тези дни отидете при входа около 18 часа, има едва няколко души на опашката и няма да ви се налага да чакате. Вижте още полезни съвети за Лувъра.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
kamen vlahov, 15.10.2015 | 10:43
за билетите за метрото не е вярно. и те и тези за подземните влакове се маркират на влизане. а опашките в лувър не са на касите, а не секюрити пунктовете и не може да се избягнат освен, ако сте си купили предварително билет през интернет. тогава минавате през различен вход.
Vqra Petrova, 02.07.2013 | 15:52
страхотен град!!!!
Nina Stanislavova , 02.07.2013 | 11:12
когато разглеждам някое градче си слагам удобни обувки , иначе всичко се проваля
Denica Mileva , 02.07.2013 | 10:57
много искам да се кача на айфиловота кула-само да отида в париж , това ще е първото място което ще посетя
Абонирайте се за нашия бюлетин