10 от най-добрите безплатни атракции в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 от най-добрите безплатни атракции в света
Автор: Мария Ангелова

Казват, че безплатен обяд няма, но някои от най-добрите туристически атракции са точно такива.

Вижте кои са едни от най-ценните съкровищници на историята и изкуствата на човечеството, които можете да посетите на различни места по света без билет.

Обядът не е включен.

Стейтън айлънд, Ню Йорк

Пътническият ферибот за Стейтън айлънд, Ню Йорк е не само един от най-великите, на които можете да се качите, но е и безплатен. Хванете го от Долен Манхатън и се насладете на приятно 30-минутно плаване край остров Елис (където са пристигали емигрантите от цял свят), Статуята на свободата, река Хъдсън и накрая Стейтън айлънд. Може и да сте виждали контурите на Манхатън по филмите и на снимка, но на живо усещането е невероятно! Открийте какво още можете да правите в Ню Йорк за без пари.

27932

Британският музей, Лондон

Британският музей пази невероятни съкровища от цял свят, безплатен е, а на всичкото отгоре вътре може да се снима свободно. Потопете се в повече от 2 милиона от историята на човечеството и Земята. Научете повече за Британския музей.

8166

Дубай Мол, Дубай

Това е най-големият мол в света, разположен в центъра на Дубай. Има над 1200 магазина и 200 заведения за хранене. Съвсем наблизо са някои от останалите интересни атракции в града - традиционният пазар сук, един от най-големите аквариуми в сета, Дубайските фонтани, над които се издига небостъргачът Бурж Халифа. Още забележителности в Дубай.

27923

Парк дю Шато, Ница

Много хора посещават Ница, но малцина знаят за Парк дю Шато, който се намира над Стария град и пристанището. Паркът е мястото с най-добрата гледка към Ница. Можете да си вземете билет за асансьор, но не се отказвайте с лека ръка от изкачването на стотината стъпала - не са толкова страшни, колкото изглеждат.

27926

Музеят на детството, Единбург

Този симпатичен музей се намира в центъра на шотландската столица, безплатен е и разкрива на днешните деца как е изглеждало детството преди появата на Playstation. Разположен е на няколко етажа и предлага на посетителите си интерактивни спирки, включително и възможност да си поиграят с отдавна забравени играчки.

27931

Мемориалът на Берлинската стена, Берлин

И до днес на много места в Берлин витая призракът на Студената война. Мемориалът и музей на Берлинската стена е чудесно място, където да научите за бетонното съоръжение, което е разделяло столицата, хора и съдби.

27925

Музеят Берардо, Лисабон

Този музей пази в колекциите си ценни творби, които разказват за последните десетилетия на изкуството. Пикасо, Дали, Уорхол са сред имената, чиито творби можете да видите. Освен това музеят Берардо има огромно количество винтидж рекламни плакати.

27928

Музеят Прадо, Мадрид

Съкровищата на музея Прадо са неизброими, затова е истинско удоволствие, че входът е свободен всяка вечер от 18 до 20 часа (в неделя и на официални празници от 17 до 19 часа). Така няма нужда човек да търчи в напразен опит да види всички картини, скулптури и стенописи. Може просто да намине няколко поредни вечери.

27924

Националният музей, Копенхаген

От праисторически времена до днес – след като се разходите из Националния музей на Дания вече всичко за тази държава ще ви е ясно. Препоръчваме „Истории от Дания“, където чрез предмети от ежедневието ще видите как се е променил животът от 1660 г. до наши дни.

27927

Музеят Виктория и Албърт, Лондон

Музеят Виктория и Албърт (Victoria and Albert Museum) представя декоративно изкуство и дизайн. Тук можете буквално да се изгубите, защото има 145 галерии! Керамика, бижута, картини, мозайки, мебели от древни времена до наши дни и галерия, посветена на модата. Ще видите интересни фотографии, огледала, предмети от стъкло, текстил и какво ли още не. Ще са ви нужни дни, за да разгледате всичко.  

27930

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин