10 спокойни европейски градчета, които да посетите тази есен - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 спокойни европейски градчета, които да посетите тази есен
Автор: Вероника Иванова
10 спокойни европейски градчета, които да посетите тази есен

В случай че обичате по-спокойните дестинации, то имаме добра  новина за вас – Европа предлага много такива места, които със сигурност ще ви очароват.

Ето и кои са 10-те малки европейски градчета, които си струва да бъдат видени:

1. Чешки Крумлов, Чехия

Това градче е разположено недалеч от Прага и има доста приказен вид – цветните сгради и тесните павирани улички са част от характерните за него неща. Сред интересните обекти е и огромният замък, намиращ се в Чешки Крумлов, както и множеството музеи. За да бъде пътешествието ви пълноценно, задължително се разходете и по река Вълтава, която пресича градчето. Не много известен факт е, че мястото е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

66383

2. Колмар, Франция

Това френско градче е пример за смесица между френска и немска култура, като характерни за него са цветните сгради. Интересни тук са и някои от улиците, които представляват канали – по това Колмар прилича  на Венеция. Сред най-интересните забележителности на градчето са Доминиканската църква, Историческият музей и църквата Свети Мартин.

66378

3. Ез, Франция

Градчето е разположено високо на хълмовете, над Френската Ривиера. Сред интересните обекти тук е църквата в центъра на Ез, която е създадена през XVIII век. На върха на градчето пък има красиви градини, от които се открива чудна панорамна гледка към целия Ез.

66381

4. Мостар, Босна и Херцеговина

Това градче е предпочитана туристическа дестинация от много българи. Най-голямата забележителност на Мостар безспорно е Стари мост, който се издига над река Неретва и е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

66382

5. Одензе, Дания

Одензе всъщност е един от най-старите градове в Дания. Любопитен факт, свързан с него е, че именно тук е роден Ханс Кристиан Андерсен. В наши дни родният дом на писателят е превърнат в музей, който ви препоръчваме да посетите, в случай че попаднете тук.

66379

6. Торун, Полша

Това градче е с доста богата история – то е едно от най-старите в Полша. Тук могат да бъдат видени доста интересни архитектурни и исторически забележителности, както и много паметници. Торун е родното място на Николай Коперник, като в центъра на града е издигната негова статуя.

66385

7. Манарола, Италия

Манарола е малко рибарско градче, разположено в Северна Италия. Градчето се намира на скалистите брегове, като характерни за него са цветните къщи. Мястото не разполага с плаж, но въпреки това е подходящо за плуване, тъй като във водата има изградени стълби. Сред забележителностите на Манарола е църквата Сан Лоренцо, датирана от XIV век.

61119

8. Блед, Словения

Тази дестинация е една от най-известните в Словения, като най-голямата забележителност тук е езерото Блед, смятано за едно от най-красивите в света. В покрайнините на градчето пък ще откриете много подходящи места за разходка и пикник. Освен с езерото, градът може да се похвали и с готическата катедрала, строена през XV век.

66380

9. Брюж, Белгия

Този град също е известна туристическа дестинация, като впечатление тук правят красивите къщи. В случай че сте попаднали в Брюж, не пропускайте да посетите катедралата и старият център на града. Друг интересен обект е базиликата “Сен Сан”, където се съхранява реликвата на Светата кръв.

65977

10. Анеси, Франция

Това градче се намира на около 150 км. от Лион и често е оприличавано на Венеция, заради множеството канали, минаващи през него. Характерни за града са многото савойски сгради, които са добре запазени. За най-голяма забележителност тук се смята триъгълният замък, построен през XII век.

65987

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин