11 странни, но истински причини за забавяне на полета ви - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
11 странни, но истински причини за забавяне на полета ви
Автор: Peika.bg
11 странни, но истински причини за забавяне на полета ви
Снимка: Christina Sicoli

Може да ви се е случвало полетът ви да бъде отменен заради стачка или лошо време, но е малко вероятно следващите няколко причини да са ви минавали през ума.

Следващият списък е с истински случаи на причини за закъснели или отменени полети през последните години:

1. Полет от Малта до Айндховен от този юли е бил забавен с 24 часа заради насекоми на борда.

2. Пътниците на полет от Стокхолм до Чикаго трябвало да чакат повече от три часа, докато екипажът открие и залови забелязаната на борда мишка.

3. Полет от Канкун до Станстед пък бил възпрепятстван да излети навреме заради... липсващи прибори за хранене на борда.

4. Полет от Париж за Дъблин трябвало да се върне обратно на летището, след като актьорът Жерар Депардийо се изпикал на пътеката. Актьорът поискал да отиде до тоалетна преди излитане и когато стюардесите го помолили да изчака, той предприел крайни мерки. Самолетът трябвало да се върне на летището и екипажът да почисти.

5. От Белфаст до Амстердам на 25 юни тази година е имало дребен проблем, възпрепятстващ излитането. Липсващ член на екипажа.

6. Причината за забавянето на полет от Ибиса до Гетуик през август 2015 г. пък е била засечената странна миризма на борда.

7. Пътник на борда на полет от Рим за Чикаго станал причината за принудително кацане в Белфаст. Според съда 42-годишният мъж преследвал стюардесата по пътеката между седалките, защото отказала да му сервира „сирене и крекери“. Той ходил по петите й и настоявал да знае името й, с което според екипажа застрашил сигурността на полета. Малко по-късно се сбил със съседа си по седалка заради спор за подноса за храна.

8. Пилотът на полет от Мумбай за Делхи отказвал да излети в продължение на един час. Причината – авиокомпанията променила в последния момент маршрута, като отменила междинното спиране в Джодпур. Какво толкова, ще си кажете. Какво толкова, но пилотът вече си бил поръчал пържени закуски качори, които да му бъдат доставени на летището по време на престоя.

9. През 1993 г. три писти на летището в Лос Анджелис били затворени, защото президентът Бил Клинтън спешно извикал на борда на самолета си фризьора си.

10. През 1982 г. Лари Уолтърс завързал 45 индустриални метеорологични балона за стол, тъй като му се приискало да полети небрежно над задния си двор. Положението излязло извън релси, когато мъжът, вече на 5000 м височина, навлязъл във въздушното пространство на международното летище в Лос Анджелис и предизвикал пренасочването на няколко полета.

11. Разказва се и историята за самолет от Мексико Сити, който, по време на престоя си на летището, бил с пусната вентиалционна система. През това време стотици мравки успели да проникнат в нея. Когато климатикът бил пуснат във вече пълния самолет, той започнал да ръси мравки върху пътниците. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин