Как да се забавляваш по време на дълъг полет - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да се забавляваш по време на дълъг полет
Автор: Албена Пехливанова
Как да се забавляваш по време на дълъг полет

Дългите полети рядко са забавни. Забавни са в началото. После на мястото на забавата идва забавянето (на времето).

Схващането. Недоспиването. И желанието от чакане да си изгризеш ноктите, които и без това вече са пораснални, защото си затворен в херметизирана кутийка от цяла вечност.

Затова ето и няколко идеи за това какво да правиш по време на дълъг полет:

Прочети (цяла) книга –независимо дали си падаш по хартиените книги или ползваш четец, подготви се с интересна книга, достатъчно дълга, за да задържи вниманието ти няколко часа. На отиване към дестинацията си за почивка винаги чета книга за самата дестинация.

Запознай се със съседа по седалка – така и така ще се сближите, докато се прескачате за тоалетна поне за 12-и път, поне се запознайте. Последният път се запознах със съседа си по седалка, след като той се опита с една ръка да хване едновременно сандвича, салфетките, салатата и чашата си с вино. Не особено възпитания ми смях, след като той се заля с виното, се превърна в приятен разговор до края на полета.

Игри на телефона – заредена до край батерия и нови игри с бонус нива за покриване.

Записки/блог – използвай дългия полет на връщане, за да си нахвърляш записки от пътуването или да напишеш чернова с разказ за него в блога си. Спомените ти са още пресни, а и не е като да имаш други важни задачи в следващите 11 часа.

Филми – винаги се възползвам да изгледам поне 2 филма, с които не съм успяла да наваксам по кината.

Раздвижвай се – посети тоалетната, провери снабдена ли е добре с тоалетна хартия и кърпи за ръце, направи малко стречинг (не, никой не те гледа странно, завиждат, че не се разтягат те!), разходи се до другия край на самолета, отново направи инспекция на тоалетната. Спомням си огромната разлика от първия си презокеански полет, по време на който не смеех да мръдна и слязох от самолета като вкаменелост, и следващите, когато смело и безотговорно правих гимнастика на всеки 2 часа.

Дремни – виждала съм хора, които слагат маска за очи, тапи за уши и надуваема възглавница още с качването на борда и докато излетим, вече похъркват блажено. Тайната е в точно тези три съставки, без които сънят на борда е не-въз-мо-жен.

Прегледай снимките във фотоапарата - и изтрий онези 300, които не са на фокус, с крив хоризонт са или си заснел без да искаш, докато фотоапаратът ти е бил в джоба.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин