12 интересни места за посещение в Арнем - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
12 интересни места за посещение в Арнем
Автор: Елена Исаева

Арнем е един от най – големите градове в Холандия, център на провинция Гелдерланд, красиво разположен на десния бряг на река Долен Рейн. Градът датира от древни векове, в района са разкрити различни ловни лагери още от каменната ера. Възникнал е на мястото на старото римско селище Аренакум, а благоприятното му географско разположение по поречието на река Долен Рейн е допринесло за неговото развитие, като също така е бил важен търговски център през Средновековието.

 

Със своята богата история, градът е запазил и до днес част от своите културно – исторически забележителности, сгради, музеи и други интересни обекти, ето и някои от тях:

12 интересни места за посещение в Арнем
Снимка: pixabay.com

1.      Холандският музей на открито, който е един от най – посещаваните туристически обекти в страната. Основан е през 1912 г. от обикновени холандски граждани, които са искали да съхранят обичаите и традициите в страната. Музеят представя условията на живот на селското население, в частност земеделци, занаятчии, рибари до 1900 г. в типични селски и рибарски къщи са изложени различни предмети и средства, с които хората са изкарвали прехраната си.

2.      Музей Бронбек, един от най – старите в Холандия, основан през 1863 г., представящ холандската колониална история. Колекцията му се състои предимно артефакти, донесени от Индия от военни ветерани. Тук можете да видите униформи, медали, оръжия.   

3.      Църквата Евсевий, построена в готически стил. С височината на камбанарията от 93 м., това е най – високата сграда в Арнем.

4.      Паркът Сонсбек, който е най – посещаваният в града, зает предимно от букова гора. В парка има два водопада, които му придават още по – голям чар и го правят желано място за разходка и релакс.

5.      Зоопаркът на Бургер, където има богато разнообразие на животински видове. Също така можете да отидете и до ботаническата градина, за да се насладите на красивите растения и мангрови гори.

6.      Мостът Джон Фрост, който е разположен на река Рейн.

7.      Национален парк Де Хоге Вельове, който се намира само на няколко километра от Арнем. Това е най – големият холандски резерват. На територията на парка се намира известният музей Крьолер – Мюлер, в който се помещава най - богатата колекция от картини на известният холандски майстор Ван Гог. Имено тук се намират и най – известните картини на художника – Слънчогледът, Арлезианката и Мостът в Арл.

12 интересни места за посещение в Арнем
Снимка: pixabay.com

8.      Замъкът Doorwerth, датиращ от 1200 г. Първоначално е бил построен от дърво, но впоследствие е разрушен и е изграден наново от камък.

9.      Старият град, където се намират църквата Гроте Керк с прекрасната си кула, основана през XV век, Старото кметство, известно като Дяволската къща, датираща от XVI век, още по – старите градски стени, датиращи от XIV век, също така тук се намира  и най – старата църква в града, основана през 1422 г.

10.  Музеят на модерното изкуство, разположен в градините на Рейберг, някога представлявали старо имение, в което имало Джентълментски клуб.

11.  Военният музей, където можете да видите различни военни превозни средства като танкове, транспортери и други.

12.  Паркът на скулптурите, където и малки и големи могат да се разхождат и да се забавляват от сърце.

Арнем е процъфтяващ град, богат на музеи, исторически забележителности, сгради с красива архитектура, което го прави привлекателна дестинация за посещение.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин