13 невероятни, но истински факти за Лас Вегас - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
13 невероятни, но истински факти за Лас Вегас
Автор: Peika.bg
13 невероятни, но истински факти за Лас Вегас
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лас Вегас е вдъхновил стотици градски легенди и митове. Някои от тях, колкото и невероятно да звучат, са си абсолютна истина.

1. През 70-те години изпълнителният директор на FedEx Фред Смит спасява компанията, като залага последните й 5000 долара и ги превръща в 32 000 долара в игра на блекджек. Това помага на компанията да оцелее още няколко дни, през които Фред успява да набере 11 милиона долара и да я укрепи.

2. През 1992 г. мъж на име Арчи Карас успява да превърне във Вегас своите 50 долара в 40 милиона долара. Веднага след което ги изгубва.

3. В Лас Вегас има услуга, която обикаля по хотелските стаи и предлага облекчение за махмурлук чрез вливане на витамини. Прочетете още за автобуса „Махмурлийски рай“.

4. В Лас Вегас има игрище за тежка техника, където можете да покарате, например, булдозер.

5. През 2005 г. Майкъл Джексън е планирал да създаде 15-метров робот, който да се движи с лунната походка из пясъците на пустинята в околностите на Вегас. Планът така и не е реализиран.

6. Клиенти, тежащи над 160 кг, ядат безплатно в заведение във Вегас, което носи името грил „Сърдечен удар“.

7. Всички неонови табели от улиците и хотелите на Лас Вегас се пенсионират в специален музей – Неоновия музей.

8. Вегас Вик – огромният светещ каубой, който се извисява над улица Фремонт, е най-голямата механична неонова фигура в света.

9. Хауърд Хюс прекарал толкова време в един от хотелите в Лас Вегас, че бил помолен да си тръгне. Той купил хотела.

10. 17 от 20-те най-големи хотела в САЩ се намират във Вегас.

11. Близо 40 милиона души посещават града всяка година.

12. Преди да започне да се рекламира като столица на хазарта, през 50-те години на миналия век Вегас е дестинация, привличаща "атомни туристи". По това време на около 100 км от Вегас има площадка за тестване на атомно оръжие (преди въвеждане на забраната на тези опити). Ресторантите се преобзавеждат с атомни мотиви, нощно време се правят партита с гледка към взривовете, а момичетата от шоупрограмите си правят прически, подобни на гъбата от експлозиите. Макар да няма официални доказателства, се смята, че около 11 000 случая на рак са причинени от тези опити.

13. 6.8-километровата улица, позната като The Strip, всъщност не се намира в границите на Лас Вегас, а в присъединените градчета Уничестър и Парадайз.  

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин