15 идеи за уикенд разходка - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 идеи за уикенд разходка
Автор: Елена Исаева

Всеки уикенд искате да сте на различно място? За ден или два? Ето няколко предложения, които дори да сте посетили, не пречи да видите отново, защото са наистина уникални и много красиви.

Рилски манастир

15 идеи за уикенд разходка
Снимка: pixabay.com

 

Отправете се към Рилския манастир, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен със своята зашеметяваща архитектура и богата история. Разгледайте манастирския комплекс и се насладете на спокойната планинска околност.

Витоша

За любителите на открито един уикенд във Витоша предлага туристически пътеки, панорамна гледка към София и възможност да се насладите на природата само на кратко разстояние от града.

Пловдив

Открийте древния град Пловдив, един от най-старите постоянно обитавани градове в Европа. Разгледайте добре запазения му Стар град, римския амфитеатър и оживената сцена на изкуствата.

Банско

15 идеи за уикенд разходка
Снимка: pixabay.com

Ако сте любители на зимните спортове или просто обичате планинските пейзажи, посетете Банско. Този очарователен град е врата към Пирин планина, предлагащ ски, туризъм и причудлива атмосфера.

Седемте рилски езера

Поход до Седемте рилски езера, група от ледникови езера, разположени в Рила планина. Живописната природа и кристално чистите води го правят идеална дестинация за любителите на природата.

Копривщица

Потопете се в българската история, като посетите Копривщица. Този добре запазен град е известен с колоритната си архитектура от 19-ти век и е символ на борбата на България за независимост.

Искърско дефиле

Направете живописно шофиране до Искърското дефиле, където река Искър тече през зашеметяващи скални образувания. Това е чудесно място за спокойно шофиране, пикник и наслаждаване на естествената красота.

Дворец и парк Врана

Разгледайте двореца Врана и околния парк, бивша кралска резиденция с красиви градини. Дворецът предлага поглед към царската история на България.

Соколски манастир

Отправете се към Соколския манастир, сгушен в Стара планина. Този спокоен манастир се отличава с уникална архитектура и спокойна обстановка.

Боровец

Ако сте на посещение през зимата, помислете за уикенд в ски курорт Боровец. Това е най-старият и най-голям ски курорт в България, предлагащ ски, сноуборд и оживена апрески сцена.

Обсерватория Кокино

За любителите на астрономията посещението на обсерваторията Кокино предоставя възможност да видят една от най-старите астрономически обсерватории в света. Сайтът предлага завладяващ поглед върху древните практики за наблюдение на звезди.

Етрополски манастир

Разгледайте Етрополския манастир, спокоен и живописен религиозен комплекс, заобиколен от тучна зеленина. Манастирът е посветен на Света Троица. В близост до него се намира и Етрополският водопад – малък, но много красив и живописен.

Казанлък

Потопете се в сърцето на Розовата долина, като посетите Казанлък. Известен с Фестивала на розата, този град е заобиколен от розови полета и предлага уникално културно изживяване. Не пропускайте и Долината на тракийскигте царе.

Тракийска гробница Свещари

За любителите на историята, екскурзия до Тракийската гробница в Свещари, обект на ЮНЕСКО, предоставя поглед към тракийските погребални практики с нейната уникална архитектура и сложни декорации.

Рупите

Посетете Рупите, спокоен район, известен с горещите си извори и живописната църква Св. Петка, проектирана от известната българска пророчица Баба Ванга. Мястото е наистина уникално, зареждащо и ще останете доволни.

Независимо дали се интересувате от културно изследване, приключения на открито или исторически места, тези идеи за бягство през уикенда близо до София предлагат разнообразна гама от преживявания, които да отговарят на предпочитанията на всеки пътник.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин